Implantul Dentar

Tot ceea ce trebuie sa stii despre implantul dentar

Cum se realizeaza interventia de implant dentar

Implantul dentar reprezinta una dintre cele mai moderne tehnici stomatologice prin intermediul careia pacientii vor reusi sa inlature problema dintilor lipsa si astfel sa se poata bucura de o dantura frumoasa, ingrijita si mai ales sanatoasa.


Prin intermediul unei astfel de tehnici nu va mai fi cazul pentru un pacient sa se mai ingrijoreze in acest sens cu atat mai mult cu cat un implant dentar nu va afecta niciodata dintii sanatosi ai unui pacient. Este insa important ca o astfel de interventie sa fie realizata in cadrul unui cabinet implantologie dentara specializat, intrucat in modul acesta pacientii se vor putea bucura de succesul operatiei.


Un implant nu este altcveva decat o piesa din titan ce are forma unui surub ce serveste drept inlocuitor pentru radacina unui dinte natural care a fost extras. Plasarea implantului dentar se face abia dupa ce locul se va fi vindecat astfel incat sa fie cat mai putin dureos pentru pacient.


Odata ce implantul s-a integra la nivelul osului, acestuia ii va fi atatasata o piesa numita bont protetic deasupra careia medicul plaseaza coroana ce va inlocui dintele lipsa si care arata la fel ca un dinte natural.

In ceea ce priveste tipul persoanelor care pot beneficia de o astfel de interventie, medicii stomatologi apreciaza ca oricine poate beneficia de aceasta, dar inainte de a trece la operatia propriu zisa medicii stomatologi vor efectua un set de analize in acest sens si de asemenea radiografii dentare pentru a stabili nivelul calitaitii osului receptor si alte detalii in acest sens.


Varsta nu este nici pe departe o problema pentru pacienti. Oricat de tineri sau de batrani ar fi, oricine va putea beneficia de acest tip de interventie. Singurul aspect care ar putea influenta decisiv aceasta operatie ar putea fi dat de starea sanatatii unui pacient, intrucat o astfel de tehnica ar putea fi contraindicata in cazul in care pacientul ar suferi de anumite boli cronice, cum ar fi diversele tipuri de afectiuni ale sangelui sau pacientii ce sufera de diabet zaharat.


In ceea ce priveste durerea pe care pacientii o pot resimti atunci cand este efectuata aceasta interventie, acestia pot sta linistiti, deoarece implantul se realizeaza intotdeauna sub anestezie, durerea fiind comparabila cu cea resimtita in cazul unei extractii. Cateva calmante usoare vor putea fi de ajuns pentru a rezolva durerile ulterioare interventiei si in timpul cel mai scurt pacientul va fi complet refacut.


Scopul principal al unui implant este acela de a imbunatati calitatea vietii oricarui pacient, deci acestea nu sunt in masura sa confere efecte negative in cazul niciunuia dintre pacienti. Ba mai mult de atat, ei vor reusi sa consume orice tip de aliment si sa scape de grijile unei danturi mai putin sanatoase care sa le afecteze zambetul sau sa le ingreuneze modul in care vorbesc.


In aceste condtii, apelarea la o interventie de implant dentar reprezinta de fiecare data solutia cea mai buna pe care pacientii pe care pacientii o au la indemana si care le va asigura de fiecare data cele mai bune conditii.