Haarimplantatie

Haaruitval laten verdwijnen met haarimplantatie

Haaruitval laten verdwijnen met haarimplantatie

Vanaf de eerst bekende mens tot op heden is haaruitval of haarverlies voor de meeste mensen een (groot) probleem. Sinds de deze eeuw zijn er mogelijkheden als haarimplantatie of haartransplantatie, echter in de oudheid echt nog niet. Toch is altijd al geprobeerd om het probleem van haaruitval op allerlei manieren tegen te gaan of op te lossen, zonder de kennis van haarimplantatie of haartransplantatie.

Zonder de oorzaken te weten van haaruitval was het natuurlijk niet eenvoudig het probleem op te lossen of tegen te gaan. Er werd vanaf het begin van de mensheid dan ook maar wat gedaan. Van het insmeren van de hoofdhuid met aarde, drek, zand, vruchten tot aan duivenpoep, niets hielp. Later werden er allerlei zalfjes en smeerseltjes uitgedacht en ook die werden weer op de hoofdhuid ingesmeerd, echter met hetzelfde resultaat, waar geen haar meer was, kwam ook geen haar meer. Het beste middel dat men uiteindelijk wist te bedenken was wel erg eenvoudig, maar optisch zeer effectief, een pruik. Echter een pruik heeft veel nadelen, echt het enige voordeel is dat men niet ziet dat iemand weinig tot geen haar (meer) heeft.
De Grieken ontdekten, dankzij de gecastreerde eunuchen, dar haaruitval iets te doen had met hormonen. Ondanks deze ervaring is er tot aan deze eeuw niets met deze bevindingen gedaan. Vandaar dat men bleef experimenteren met smeersels en dergelijke. Niets hielp, men had de oorzaak nog steeds niet in beeld. Toen uiteindelijk duidelijk werd dat hormonen een rol speelden, zijn de onderzoeken naar een goede oplossing veel gerichter geworden. Men ging oplossingen zoeken buiten smeren en plakken, dit had zich na eeuwen bewezen als de niet werkende oplossing. Castratie van mannen met haaruitval zou mogelijk een goede oplossing zijn, of dit echter zowel moraal als financieel haalbaar is, is een terecht groot vraagteken. Dankzij de moderne technieken zoals haartransplantatie en haarimplantatie zijn er eindelijk mogelijkheden het probleem van haaruitval te overwinnen

Voor meer informatie: http://www.haarimplantatieoffertes.nl