Lisa Shearin Group Series

Du kan ikke lave en tom side

Jeg læste en artikel engang hvor Nora Roberts blev citeret for at sige: "Du kan ikke lave en tom side."


Amen, søster.

For mig er mit ideal skriftligt mål fem sider om dagen. Med kapitler i cirka 15 sider er der tre dage hvert kapitel, højre? Uh, ikke normalt. Fem sider om dagen er når jeg virkelig cranking ud ord, inspiration flydende, min muse er i stuen (og kooperativ). Tre sider er de mindste acceptable sider pr. dag for mig. Men hvad med de tider, når ordene ikke er flydende, når jeg ved virkelig ikke, hvad der sker næste?


Jeg skriver noget, fordi "La Nora" ord du ikke kan løse en tom side.


Jeg har for nylig færdig med at skrive min sjette bog, og jeg har endelig indset, at det er nemmere for mig at stå over for en tom side papir end en blinkende markør i en tom Word-dokument. Jeg plejede at synes, det var fordi en tom computer side var simpelthen mere skræmmende end en tom journal side. Det kan være sandt, men ordene synes bare at flyde lettere fra min hjerne til en fyldepen til en tom side. Der er mere af en visceral forbindelse. Som et resultat, jeg nu spare mig en masse tom-side angst og skrive det første udkast af hvert kapitel i almindelig skrift i hånden. Jeg giver mig selv lov til at skrive noget, noget.


Jeg udforske min plot og karakterer på siden for at tale med mig på siden og træne ideer, og selv at skrive hvad jeg ved er lort, at jeg vil kaste i den bogstavelige eller elektroniske trash kan senere. Fordi jeg ikke kan lave noget, der ikke er der. For dem af jer, der (som mig) skovlet kogødning i snavs af familien haven, når du var børn-du ved, at det tager en masse lort at vokse en god have.


Ingen får det rigtige første gang; og pokkers, undertiden ikke engang den anden eller tredje gang. For mig er første udkast om bare at få historien. Det andet udkast er for at bringe den til live. Detaljerne, nuancer, grave dybt for sub-plots og motiver, der ikke (og kunne ikke) give sig til kende for mig indtil jeg havde hele historien ned.


Medmindre du er velsignet, heldig eller utroligt dygtige, er din første udkast gonna være kalder vi sydstatsfolk "røv grimme." Mine er, og jeg har accepteret at. Der er kamp at få, hvad der er i mit hoved på papir og derefter til skærmen. Men først og fremmest mit problem er at jeg stadig arbejder ud tarme af historien, mens jeg skriver det. Jeg kender i begyndelsen, nogle scener, der er spredt i hele bogen, og jeg ved afslutningen. Tricket er at komme op med de elementer, der knytter alle disse sammen-at skabe historien.


Skrivning, vævning en historie, at skabe en verden, der aldrig har eksisteret før, er sjov — i det mindste bør være. Så giv dig selv tilladelse til at spille.


Læs mere på LISA SHEARIN