קואלות בעולם

מידע על קואלות

מזון הקואלות ומקום מגורים שלהם

הקואלות נפוצות רק ביבשת אוסטרליה בלבד, בעיקר במזרח הם חיים באזורי חורשות האקליפטוס והם החיה היחידה שניזונה מהעלים של האקליפטוס. הקואלות מבלות את מרבית זמנם, כ-18 שעות ביממה, בשינה. בשאר הזמן הן תרות אחר מזון.

איך הם נעזרים בגופם

הקואלה נעזרת בטפריה החדים ושרירי רגליה וידיה המפותחים כדי להיאחז בעץ האקליפטוס החלקלק ולטפס על גזעו מבלי ליפול ארצה. האחיזה החזקה מאפשרת לקואלה אף לישון על העץ ללא חשש מנפילה. לאחיזה זו מסייעים ככל הנראה הרכסים ("טביעות האצבע") שיש לאצבעות הקואלה בדומה לאדם ולפרימטים. הקואלה מעדיפה עלים צעירים של מספר מיני אקליפטוס מסוימים, ועל כן היא נודדת בעונות השנה לה על ידי אכילת עלי האקליפטוס, שבהם כ-50 אחוזים של מים

איך הקואלה נראית

קואלה פרווה פלומתית ורכה. רוב גופה מכוסה בפרווה אפורה וחומה אך אזור הבטן, אזור הפה והאוזניים לבנים האף גדול יחסית ושחור וצורתו כעין אליפסה. אורכו של פרט בוגר כ-70 סנטימטרים. ומשקלו נע בין 14 קילוגרמים לזכר דרומי ל-5 קילוגרם לנקבה צפונית. לקואלה אין זנב. קיימות קואלות לבנות, אך הן נדירות ביותר. הן אינן לבקניות, כפי שעשויים לחשוב. בשל פרוותן הלבנה רגישות הן לקרני השמש ובעלות סבירות גבוהה יותר לחלות בסרטן.
דב קואלה בגן חיות בסידני באוסטרליה - פברואר 2010