SKAM

Nrks beste ungdomsserie på lenge.

Hva er skam?

Skam er en ungdomsserie laget av p3 for NRK. Hver fredag kommer det ut lange episoder som er satt sammen av alle små videoene som kommer ut hver dag. Skam er ikke bare videoer men også andre sosiale medier. Når man går inn på skam.p3.no ser man instagram bilder, meldinger og facebook samtaler, dette bruker de som et hjelpemiddel til å få det til å se så ekte ut som mulig. Skam er nå i sin andre sesong, og har sagt at det kommer en sesong 3. I skam møter vi vennegjengen Sana, Noora, Vilde, Eva og Chris. De møter på forskjellige problemer som er vanlig for ungdomstiden. Det er alt fra om å få rulle plass med 97`er gutta til hvordan man skal få spons til russebussen sin.

Sesong 1

Sesong 1 handlet om Eva Mohn, en 16 år gammel jente som flyttet fra Bergen til Oslo i 7.klasse. Vi ser hennes første halv år på Hartvig Nissen vgs. I sesong 1 er Jonas og Isak ganske sentrale. Jonas er Eva sin kjæreste, og Isak er hans bestevenn. Eva møter på en del problemer i sesongen. Kjæresteproblemer, mangel på jentevenner og russetiden er noen temaer som blir tatt opp ofte. Eva begynner tidlig i sesongen å tvile på Jonas, han er ofte med vennene sine, og svarer aldri på telefonen. Dette gjør at forholdet deres er veldig opp og ned.

Sesong 2

Sesong 2 handler om Noora Sætre, en 16 år gammel jente som vil fremstå selvstendig og sterk. Hun har visse "regler" om hvordan hun skal oppføre seg, Hun har tidlig bestemt seg om at hun ikke skal ligge rundt, drikke seg full og feste hver helg. Noor møter "bad boyen" William blir det vanskelig å holde oppe hennes "regler". Noora møter utfordringer som å være forelsket i samme gutt som bestevenninnen, bo i kollektiv og rulling med 97`er gutta. William ødelegger hele imaget til Noora, hun klarer ikke å være den "independent womanen" hun sier at hun er.
Big image

Hva synes kritikerne om skam?

Skam har blitt omtalt mye i media i det siste. De skriver om alt fra hvordan man kan få Noora looken, til hvorfor Sana er så viktig for serien. Trønder avisa sier "Grunnen til at SKAM har fått så mye oppmerksomhet er nok fordi mange av dagens ungdommer kjenner seg igjen i de forskjellige situasjonene som de i serien opplever. Det er festing, drama, planlegging av russetiden og intriger."
mens Natt&Dag sier "Skam er en serie om ungdommer, for ungdommer, og ungdommer liker den"
Big image

5 grunner til at vi E.L.S.K.E.R SKAM

Min-mote skrev også en liste på 5 grunner på hvorfor vi ELSKER skam.

1) Noora Sætre

De sier at de elsker Noora fordi hun ikke vil please omgivelsene. Hun bestemmer selv

Big image

2) leppestiften til Sana


min-mote er obsessed med Sanas vinrøde leppestift, de synes den er undervurdert.

Big image

3) skam memes

Noen blodfans av skam har bestemt seg for å lage memes av skam. De lager ofte memes om ting som har skjedd i en episode.

Big image

dette er et eksempel på en av de.

4) Eva Mohns swag

Min-mote E.L.S.K.E.R Eva sin stil. Hun har blitt hedret en del ganger for hva hun går med

Big image

5) at man kjenner seg sykt igjen


Akkurat som mange andre digger min-mote at man kan kjenne seg igjen i skam.

De sier at det er så lett siden skam tar opp så mange ungdoms problemer.