Els Reis catòlics

La vida dels Reis Catòlics

Els Reis Catòlics


Els Reis Catòlics és el títol que van rebre Isabel I de Castella i Ferran II d'Aragó, com a compensació perquè abans havia atorgat el títol de Rei Cristianíssim al Rei de França. De llavors ençà, el títol de rei Catòlic fou patrimonial i hereditari dels reis de Castella (com el de rei Cristianíssim dels de França); tot i així, la historiografia espanyola insisteix a aplicar-lo en exclusiva a Ferran i a Isabel.


La corona de Castella i d'Aragó

  • La corona de Castella

La corona de Castella es va remodelar el Consell Real en les Corts de Toledo de 1480 fent-lo més estructurat i dividint-lo en parts.

Es va formar l'Audiència de Granada. Es va produir un augment en la Hisenda castellana a causa dels impostos i als senyorius procedents del repartiment del territori nassarita

Per a controlar el bandolerisme en els camins i en general el furt es va instituir la Santa Hermandad el 1467. En els municipis es van instaurar els corregidors, l'autoritat pertinent en l'àmbit municipal.

  • La corona d'Aragó

Els Reis Catòlics gairebé no van modificar el seu sistema polític. El més important va ser el major poder que es va donar als lloctinents de la zona i l'establiment del sorteig electoral (insaculació) consistent a treure d'una bossa un paper amb el candidat escollit.


Vídeo dels Reis Catòlics

Los Reyes Catolicos

Les biografies de Isabel I i Ferran II

Biografia Isabel I

Va néixer el 22 d'abril de 1451 sent la filla més petita del rei Joan II de Castella i de la seva segona dona Isabel de Portugal. Era néta per línia paterna d'Enric III de Castella i Caterina de Lancaster, i per línia materna de Joan de Portugal i Isabel de Bragança.Així mateix fougermanastra del seu predecessor en el tron castellà Enric IV de Castella


Es va casar a la catedral de Valladolid el 19 d'octubre de 1469 amb Ferran d'Aragó


Biografia Ferran II

Ferran el Catòlic (Sos, Regne d'Aragó, 10 de maig de 1452 - Madrigalejo, Regne de Castella,22 de gener de 1516)

Era fill del rei Joan II d'Aragó i de la seva segona esposa, Joana Enríquez, i per tant germanastre de l'infant Carles de Viana. Fou reconegut hereu l'any següent a la mort del seu germanastre, el1461, rebent els títols de Príncep de Girona i Duc de Montblanc i va ser nomenat lloctinent de Catalunya l'any 1462 i, en 1468 rei de Sicilia.


Testament de Ferran II


La mort el va sorprendre el 23 de gener de 1516 a Madrigalejo, província actual de Càceres. En el seu testament va deixar totes les seves possessions al seu nét, Carles de Gant, futur Carles I i, fins a la seva arribada a la península, va nomenar el seu fill natural Alfons d'Aragó, arquebisbe de Saragossa, regent dels regnes de la Corona d'Aragó i al Cardenal Cisneros, regent de Castella. La disposició no es va complir. A més, la mort de Ferran va convertir Carles en rei de Castella, títol que no li pertocava perquè la reina era JoanaQuè van conquerir els reis Catòlics ?

Van conquerir:

Amb les conquestes del Regne de Granada( 1492) i del Regne de Navarra(1515),els Reis catòlics van unir tots els territoris peninsulars sota la seva corona. La sobirania de l'arxipèlag canari fou concedida al Regne de Castella pel tractat d'Alcaçovas, de 1479, que definia els territoris castellans i portuguesos. Després de la conquesta de Granada, els Reis Catòlics decideixen començar una conquesta pel nord d'Àfrica amb una doble intenció
Un vídeo del reis Catòlics, Ferran II i Isabel I

Los Reyes Católicos Fernando e Isabel Parte 1

Si voleu veure la segona part aquí teniu l'enllaç

Aquest és el Videó: http://youtu.be/XzbCmR--hHc


Conclusió:

Ens a agradat molt treballar junts , perquè em fet el millor per fer-ho bé.

Hem aprengut moltes coses sobre els reis catòlics com per exemple el títol que van rebre Isabel I de Castella i Ferran II d'Aragó com a compensació perquè abans havia atorgat el títol de Rei Cristianíssim al Rei de França i qui eren Isabel I de Castella i Ferran II d'Aragó.