persoonlijke verzorging en hygiëne

eten en drinken

hygiëne? wat houd dat in?

hygiëne, dat begint bij je zelf! dat houdt in schoon en netjes zijn en dus ook op je werkvloer.
hygiënisch werken is van belang om besmetting met ziekmakende micro organismen te voorkomen. als doktersassistente kun je in aanmerking komen met bacterien en organismen daarom is het belangrijk om hygiëne op pijl te houden. tijdens het behandelen van een patiënt is het belangrijk om handschoenen te dragen en je handen te ontsmetten (voor) na de behandeling. en dat is dus het nadeel van eten, dat kan niet ontsmet worden!

Door voedsel bloot te stellen aan bacteriën kunnen er ziektes, infecties en ontstekingen ontstaan met ernstige gevolgen zoals diarree en buikpijn. daarom is het belangrijk om je eten en drinken alleen in de kantine te houden of een hygiënische eetplek.

"Als doktersassistenten kun je in aanmerking komen met bacteriën en organismen"

Wat vinden wij?

wij vinden hygiëne erg belangrijk en genoodzaakt zowel persoonlijk als op de werkvloer, het is niet proffesioneel om als Doktersassistente eten en drinken te hebben op je bureau of in de behandelkamer.

Ook is het belangrijk dat mensen de ernst inzien van het eten en drinken op je werkplek. doordat er niet zorgvuldig met eten word omgedaan kunnen zich ziektes, ontstekingen en bacteriën verspreiden.
Big image