Dyman Associates Insurance Group

of Companies Tokyo Reviews

Dyman Associates Insurance Group of Companies Tokyo Reviews Om Berkley: Googles träder Auto försäkring bör skrämma agenter

Att Google är att få in auto försäkring bör ha röst i huvudet av alla ombud som säljer personliga auto täckning säger: "Rädd, mycket rädd"


OK, är det inte precis hur W.R. Berkley Corp VD William R. Berkley uttryckte det när man talar inför en publik på den oberoende försäkring agenter Texas' Joe Vincent förvaltning seminarium i slutet av januari. Vad han sade var: "Jag är här att berätta att du är skruvade."


Ett problem är att Google mönster själv körande bilar, vilket ger det en enorm fördel i auto försäkringsmarknaden, sade han.


"Det betyder Google vet reglerna för körning på varje väg i Förenta staterna och de arbetar på Europa. Så vet de att på detta block kan du gå 25 och på nästa block kan du gå 35. De vet där du kan ta höger, vänster eller något annat,"Berkley sade.


I det avseendet har Google förmågan att ändra auto försäkring eftersom det kommer att kunna debitera ett annat belopp för varje förare och varje bil.


"De kan ge dig en plugg i enheten, inte olikt progressiv, och de vet exakt när du bryter mot lagen och när du inte. De kan betygsätta du exakt på hur bra en drivrutin du är. Varje dag,"sade han.


Dessutom enheter bättre en person, desto mindre denna person kommer att betala så Googles plattform kommer sannolikt vädjan till tillsynsmyndigheter. Det beror på att det är en självkorrigerande modell – förare som märker sin bilförsäkring som går upp på grund av dålig körning kan ändra sina körvanor.


"Det finns något annat — jag inte längre betala med bilen jag betala av föraren. Du ansluter den och de vet hur många miles du körde. Och de vet vilken typ av bil det var, Berkley sade.


Och de tar ut enligt det, gör det "en riktig riskbaserade system." Plus, eftersom Google har Gmail, sade de kan ta ut direkt och säljer direkt, han.


Dessa teknikdrivna förändringar baseras på information och fakta och kommer att tillhandahålla Google bättre förutsägbarhet.


"Det är spännande, det är utmanande. … Det är förändring,"sade han. Och agenter kan omfamna det eller släpar efter.


Vad vill kunder?


Mjukgörande slaget, sade Berkley agenter kommer att fortsätta att ha en viktig roll i försäkringsbranschen auto eftersom människor fortfarande kommer att vara villiga att betala för de service-agenterna ger. "Men vi måste börja med att fråga-" vad våra kunder vill, hur gör vi tjäna dem, vad ska vi göra för att tjäna pengar och ser att de är glada? ""

Han liknade effekterna av Googles träder i Bilförsäkringar som Geico när det banade väg för sin modell för att sälja täckning online och direkt.


"Det tog dem en jävla lång tid att få en bra del av marknaden," sade han. "Och samma kunder som valde Geico verkligen är intresserad av Google. Men de flesta av de kunder som valde du, de kommer inte att säljas. "