DOĐITE NA "FESTIVAL DI SANREMO"

ODRŽAVA SE U SANREMU

AKO SE NALAZITE U BLIZINI FESTIVALA I IMATE SLOBODNOG VREMENA DOĐITE NA FESTIVAL

Festival u Sanremu je jedan od najstarijih i najznačajnijih festivala zabavne glazbe u Europi. Održava se od 1951. u San Remu (gradu cvijeća) dajući mu nekoliko dana ranije / početkom ožujka posebnu čar. Festival traje 5 dana, a subotom se odvija finale te se bira pobjednik.

"Festival della Canzone Italiana"

Tuesday, Feb. 4th 2020 at 8pm to Saturday, Feb. 8th 2020 at 10pm

Teatro Ariston, San Remo

PROGRAM

1.VEČER - U ranim večernjim satima svih 24 umjetnika nastupa sa svojom pjesmom na natjecanju. Zatim slijedi glasanje mješovitim sustavom koji se sastojao od televizijskog glasanja (40%), glasova žirija (30%) i prostora za novinare (30%).


2.VEČER - U drugoj večeri nastupa 12 od 24 umjetnika na natjecanju i glasuje se istim mehanizmom kao i prethodnim večeri.


3.VEČER - tijekom treće večeri preostalih 12 izvođača izvodi se istim mehanizmom kao i prve večeri. Na kraju je dobivena nova opća klasifikacija, dobivena iz prosjeka glasova prvih triju večeri.


4.VEČER - Četvrta večer je posvećena duetima. Svaki je umjetnik za tu prigodu predstavlja obnovljenu verziju svoje pjesme u natjecanju u pratnji gostujućeg umjetnika. Zatim se glasuje prema mješovitom sustavu koji se sastojao od televizijskog glasanja (50%), glasa žirija (30%) i časnog žirija (20%).


5.VEČER (FINALNA VEČER) - tijekom završetka večeri sva 24 umjetnika će ponovno nastupiti sa svojim vlastitim pjesmama na natjecanje koje će glasovati s istim mehanizmom koji se koristi u četvrtoj večeri. Istim će se mehanizmom zasebno glasati prva tri pobjednika (ukidanje prethodnog glasovanja), a potom će se odrediti pobjednička pjesma Festivala.