Website makers voor je klas

Maak zelf een website voor je klas met deze eenvoudige tools

Een eigen website maken

Op een moderne school moeten de leerlingen natuurlijk ook over nieuwe media leren. Een eigen internetsite voor je klas is daar een goede manier voor. Welke website makers zijn daar nu geschikt voor? Ik heb een rijtje gemaakt van online website creators. Ik hoop dat je er wat aan hebt.


Vriendelijke groet

Peter Lakeman


<---- Oh ja, wel aardig als je deze informatie ook even deelt met je vrienden op social media...
Google sites

Heb je al ervaring met Google drive? Dan kun je ook zo aan de slag met Google sites. Maak eenvoudig een site aan, geef het een naam, kies een template en deel het met je leerlingen. Geef ze editor rechten en je kunt samen een site maken.


Weebly

Weebly is mijn favoriet in deze lijst. Er bestaat een speciale edu account, waarbij je leerling websites kunt beheren. Iedere leerling zijn/haar eigen website. Erg eenvoudig en prachtige resultaten. Alles werkt met een sleep systeem, en what you see is what you get.


Blogger

Blogger is een tool die ook veel gebruikt wordt door professionele bloggers. Het is wederom een dienst van Google en de site wordt gehost op blogspot.nl


Een voordeel is dat je een template kunt kiezen en daarmeer direct kunt bloggen. Het wordt goed gevonden door de zoekmachines van Google.

Wordpress

Wordpress is wel de grootste website creator in dit rijtje. Je kunt op wordpress zelf een site maken, maar je kunt ook een zelf gehoste website maken met behulp van de Wordpress editor. Er zijn ongelofelijk veel zogeheten plug-ins beschikbaar, zodat voor ieder ontwerp 'probleem' wel een kant en klare oplossing te vinden is. Je moet er wel even in thuisraken, maar dan heb je ook wat.


Overige website makers...

Meer ideeën vinden?