Pizza sibiu

Pizza sibiu, livrare pizza sibiu

Pizza sibiu

Pizza Sibiu

Bucatarul realizeaza preparate culinare dupa diferite retete care sa satisfaca exigentele consumatorilor. În acest scop, el se ocupa de pregatirea produselor alimentare pentru gatit. Masoara cantitatile necesare, le amesteca progresiv conform retetei, le pune la dospit, fermentat, copt sau fiert. Dupa ce preparatele culinare au fost pregatite, urmeaza împarstierea lor în portii. Bucatarul utilizeaza în activitatea sa diferite produse alimentare, unelte si masini cu ajutorul carora transforma alimentele în preparate culinare. Ca unelte si masini utilizate mai frecvent pot fi enumerate: cutite, satârul, robot de bucatarie, masini de curatat si de taiat zarzavat, masini de tocat, masini de amestecat, friteuza, cuptoare clasice sau cu microunde, agregate frigorifice.

Pissa este un termen latin, aparut în secolul IX, care înseamna "pâine plata". Începând cu secolul XIV a capatat sensul de "pâine plata acoperita cu brânza" în limba italiana. Un om care se pricepe la prepararea pizzei se numeste "pizzaiolo", iar un restaurant care serveste pizza se numeste "pizzerie". De la multe pizzerii se poate comanda si la domiciliu, prin telefon sau internet. Pizza se gaseste, de asemenea, în supermarket-uri, sub forma congelata.

Livrare Pizza Sibiu :Termenul de „pizza” a fost mentionat pentru prima oara într-un text latin datat din 997, descoperit într-un orasel italian din sud. Conform acestuia, un lucrator de ferma trebuia sa îi dea episcopului orasului 'duodecim pizze' (douazeci de pizze) cu ocazia Craciunului si Pastelui. Termenul propriu-zis poate proveni dintr-o multitudine de cuvinte:
- din cuvântul grec „pikte” (însemnând „coca framântata”), care în latina a devenit „picta” si ulterior „pitta”;
- din termenul în latina „pinsa” (însemnând „a bate”), putându-se referi la procesul de aplatizare a aluatului);
- din cuvântul în latina „picea”, care poate sa se refere la faptul ca aceasta se înnegreste în cuptor;
- din termenul italian „pizzicare” (însemnând „a trage”), referindu-se la faptul ca pizza este trasa afara din cuptor.

Pizza Sibiu

În Italia, orasul care este strâns legat de pizza este Napoli. Aici acest fel de mâncare a devenit foarte popular în rândul saracilor, în special fiindca era foarte ieftin de preparat, gustos si satios. Aditional, probabil datorita faptului ca pizza era asa de îndragita de locuitorii mai saraci, marginea pizzei este mai groasa decât centrul acesteia. Astfel, oamenii saraci, chiar daca aveau mâinile murdare puteau sa tina o felie de pizza în mâini si s-o manânce, fara sa murdareasca partea pe care o consumau. Desigur, la sfârsit marginea pizzei era aruncata. Însa aceasta perioada a reprezentat doar începutul pizzei, fel de mâncare care astazi se gaseste oriunde în lume, fiind una dintre cele mai populare feluri de mâncare.

Contrar credintei generale, pizza nu este cert originara din Italia. De fapt nu se stie cine a “inventat” aceasta mancare delicioasa. Desi cultura meditareana are variante incipiente înradacinate în dieta lor, variante similare au fost descoperite si în Egipt, Babilon si Imperiul Persan. Se stie ca în Grecia Antica mâncau o pâine rotunda si plata, deasupra careia puneau diferite condimente si ingrediente. Aditional, în cenusa rezultata în urma eruperii catastrofale a vulcanului Vezuviu din anul 74, au descoperit dovezi care ar indica faptul ca o pâine rotunda din faina ar fi fost consumata la scara mare în acea perioada în Pompei si Neopolis (Neopolis fiind o colonie greaca care ulterior a devenit orasul Napoli). Însa, adevarul este ca pizza putea fi inventata de oricine care a descoperit secretul combinarii fainei cu apa si încalzirea acestui aluat pe o piatra fierbinte.

Pizza Sibiu : Pizza este un fel de mâncare ce se presupune ca îsi are originea în Italia, mai precis provenind din Napoli. Este o pâine plata, de obicei rotunda, acoperita cu sos de rosii si brânza, plus alte topping-uri optionale, preparata la cuptor.

Livrare Pizza Sibiu Istoria pizzei moderne a început o data cu aducerea rotiilor în Europa din America, în secolul XVI. La început însa s-au banuit a fi otravitoare, ca alte plante din familia Solanaceae. În secolul XVIII saracii din Napoli obisnuiau sa puna sos de rosii peste pâinea lor plata. Asa s-a nascut pizza pe care o cunoastem astazi. Cu timpul a câstigat popularitate si turistii veneau special în zonele sarace din Napoli pentru a gusta diversele retete de pizza, preparate de pizzaioli.

Pizza Sibiu În Italia, orasul care este strâns legat de pizza este Napoli. Aici acest fel de mâncare a devenit foarte popular în rândul saracilor, în special fiindca era foarte ieftin de preparat, gustos si satios. Aditional, probabil datorita faptului ca pizza era asa de îndragita de locuitorii mai saraci, marginea pizzei este mai groasa decât centrul acesteia. Astfel, oamenii saraci, chiar daca aveau mâinile murdare puteau sa tina o felie de pizza în mâini si s-o manânce, fara sa murdareasca partea pe care o consumau. Desigur, la sfârsit marginea pizzei era aruncata. Însa aceasta perioada a reprezentat doar începutul pizzei, fel de mâncare care astazi se gaseste oriunde în lume, fiind una dintre cele mai populare feluri de mâncare.

More results:
Livrare Pizza Sibiu Livrare Pizza Sibiu Pizza Sibiu