Servers, browsers & resoluties

Alles wat je moet weten over deze onderwerpen!

Introductie

Wat zijn servers, wat zijn browsers, wat zijn resoluties, wat kun je ermee en waarom is het belangerijk? Dat zijn allemaal vragen die met hetzelfde onderwerp te maken hebben: het web én waar je zo antwoord op gaat krijgen. Neem het goed in je op en lees deze folder goed door!

Servers

Stel je voor: je hebt je eigen website en deze is te bezoeken door iedereen. Daar heb je een server bij nodig. Een server is een computer of programma dat diensten verleent aan een applicatie of website. Deze server zorgt ervoor dat de website te bezoeken blijft ondanks grote bezoekersaantallen of bestanden. Er zijn vele soorten verschillende servers waarvan een ‘dedicated’ server het meest belangrijk is. Een database draait vaak op zo’n server vanwege de grote bestanden. Zonder servers zouden er geen websites of applicaties zijn, al kom je ze in de praktijk maar weinig tegen (of je krijgt er weinig van mee).

Browsers

Een browser hebben we allemaal op onze computer, laptop of iPad. Een browser is een computerprogramma dat gebruikers de mogelijkheid geeft om webpagina’s te bekijken. Populaire browsers zijn Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome en Safari. Allemaal hebben ze dezelfde hoofdfunctie, al heeft elke browser andere extra’s en functies. Een browser zet webpagina’s om in leesbare bestanden die voor ieder beschikbaar zijn.
Big image

Resoluties

Resolutie is een term waarmee de kwaliteit en scherpte van het beeld wordt uitgedrukt. Resolutie slaat op de dichtheid van de pixels op het beeld-scherm. Hoe hoger de resolutie, hoe beter het resultaat. Een afbeelding met een hogere resolutie is mooier dan een afbeelding met een lage resolutie, die vaak onscherp en lelijk worden als je ze uitvergroot.
Big image