Come to our shop!

Tubulatura flexibila

Ventilator

În ceea ce priveste ventilatoarele centrifugale, exista doua subtipuri. Acestea pot fi construite din plastic sau din inox. Un ventilator industrial cu carcasa din material plastic este de obicei în clasa de izolatie F cu grad de protec?ie IP55. Suportul motorului este confectionat din otel protejat împotriva coroziunii prin aplicarea unei vopsele speciale, cum e în cazul modelului MBPC 20 T41/6, de la Casals, unde se foloseste o vopsea pe baza de rasini epoxidice. Acelasi producator ofera si varianta din inox, prin seria MDI. Modelele din aceasta serie sunt utilizate pentru extractia aerului din spatii cu ambianta coroziva. De asemenea poate fi folosit pentru racirea utilajelor sau pentru evacuarea fumului. Carcasa din inox protejeaza un motor asincron cu grad de protectie IP55 în clasa de izolatie F, cum e în cazul modelului MDI 10/5 T2 1/8.

O ultima clasa de produse este cea a dezumidificatoarelor. Aceste aparate sunt concepute special pentru a reduce umiditatea relativa prin ventilarea fortata a aerului si condensarea vaporilor într-un schimbator de caldura. Seria Deumido, de exemplu, ofera solutii pentru utilizare casnica sau comerciala. Produsele sunt destinate prevenirii aparitiei igrasiei sau mucegaiului în mediile cu umiditate ridicata. Aparatele sunt dotate cu displayuri digitale, trepte de viteza, senzori de nivel, filtre pentru praf si mirosuri.

Ventilator Inox :Destinate pentru acelasi mediu dar cu un debit mult mai mare este si modelul HPX-63-4T-2/Eex-e de la SODECA. Este un tip de ventilator industrial elicoidal pentru tubulatura. Conform normelor în vigoare, acest ventilator este protejat de o carcasa de otel si are o banda de aluminiu în zona elicei. Clasa de izolatie a acestui ventilator este F, însemnând ca este construit cu materiale electroizolante ce functioneaza pâna la 155º C. Întreg ansamblul este conceput astfel încât sa poata vehicula aerul la temperaturi de minim -20 ºC si maxim 120º C.

Ventilatoare Industriale

Un alt tip de ventilator este cel care creeaza o perdea de aer la intrarea în spatiile comerciale. Modelul AD 900 de la Vortice, de exemplu, creeaza o perdea invizibila ce asigura o bariera termica între mediul interior si exterior, reducând astfel consumul instalatiilor de climatizare. Pe de alta parte, împiedica patrunderea insectelor în interior. Modelul dispune de un panou frontal din aluminiu, o carcasa din otel, un ventilator tangential silentios, lame pentru directionarea aerului si telecomanda wireless.

În ceea ce priveste clasele de izolatie, acestea se împart în mai multe categorii. Conform STAS 6247-60, masinile si aparatele electrice trebuie sa fie construite cu materiale electroizolante ce le aseaza în diversele categorii în functie de temperatura care le caracterizeaza stabilitatea termica.

Purificator Aer : Pentru pierderile de presiune în mediul casnic, Vortice ofera si varianta de ventilatoare centrifugale. Se pot monta în perete si se utilizeaza pentru evacuarea aerului în conductele de ventilatie din bai, bucatarii sau dormitoare. Seria Vort Quadro ofera functii ca cea de timer sau umidostat. Ultima functie verifica umiditatea din camera si când aceasta depaseste 65%, pornesc, oprindu-se ulterior când valoarea scade sub acest parametru.

Dezumidificator Aer Trecând de la mediul industrial la cel casnic se pastreaza încadrarea în cele doua categorii: ventilatoare axiale si centrifugale. Cele axiale se împart înextraplate si cu jaluzele automate, având mai multe functii cum este cea de timer, senzor de prezenta sau umidostat.
- Ventilatoare extraplate. Vortice ofera solutii pentru fiecare casa prin seria Punto Filo. Ventilatorul se foloseste pentru evacuarea aerului direct în exterior si poate fi montat în perete sau în tavan fals. Ca diametru, modelele ofera posibilitatea de instalare a dispozitivelor de 90 si pâna la 150 mm. Functia de timer vine ca dotare standard si permite pornirea ventilatorului dupa aprinderea luminii si mai apoi oprirea întârziata dupa stingerea acesteia. Modelul acesta de ventilatoare de pereteeste foarte silentios si nu permite patrunderea aerului în sens invers.
- Pentru evacuarea aerului direct în exterior sau prin canale scurte si ventilare continuua, acelati producator pune la dispozitie ventilatoare cum sunt cele ca M 100/4" A P. Ideal pentru spatii mici si medii, ventilatorul ofera functii diverse, cum ar fi cea de timer, umidostat sau senzor de prezenta. Modelele din aceasta serie au un debit de aer ridicat si în cazul celor Long Life sunt garantate sa functioneze 30000 de ore fara probleme.

Ventilator Axial Un alt tip de ventilator este cel care creeaza o perdea de aer la intrarea în spatiile comerciale. Modelul AD 900 de la Vortice, de exemplu, creeaza o perdea invizibila ce asigura o bariera termica între mediul interior si exterior, reducând astfel consumul instalatiilor de climatizare. Pe de alta parte, împiedica patrunderea insectelor în interior. Modelul dispune de un panou frontal din aluminiu, o carcasa din otel, un ventilator tangential silentios, lame pentru directionarea aerului si telecomanda wireless.

More results:
Dezumidificator Aer Dezumidificator Aer Ventilatie