Buigbare oled van LG in 2015

__________________________________________________________________________________________

LG komt in 2014 met drie nieuwe oled-tv's en wil in 2015 een oled-tv uitbrengen die gebogen kan worden maar ook in rechte toestand te gebruiken is.

Big image

LG

De Koreaanse fabrikant LG lijkt nu nog de enige fabrikant te zijn die nog flink investeert in oled. Begin dit jaar heeft het bedrijf een complete oled tv line-up voor 2014 aangekondigd en geeft deze week aan om in 2015 de eerste oled tv met flexibel display op de markt te willen brengen. Na als eerste de platte OLED-tv en de gebogen OLED-tv te hebben geïntroduceerd, scoort de Koreaanse fabrikant een hattrick op het OLED-tv speelveld door als eerste de Flexible OLED TV te tonen.


Hier houdt het echter niet bij op. Tegenover The Wall Street Journal laat Jin Huh, hoofd van de oled tv-afdeling bij LG, weten dat ook in 2015 nieuwe oled tv’s verschijnen. We kunnen volgend jaar in ieder geval een oled tv met flexibel display verwachten. Dit houdt in dat het scherm door de gebruiker zelf in gebogen of platte toestand gezet kan worden. Dit is mogelijk via een knop op de afstandsbediening. In januari toonde LG tijdens CES 2014 al een prototype van een dergelijke tv.

Mogelijkheden

Met de afstandbediening krijgen de kijkers de mogelijkheid om de buigingshoek aan te passen van de LG Flexible OLED TV om zich zo aan te passen naar de wensen van de kijker. Hierdoor onderscheidt de LG Flexible OLED TV zich van de andere tv’s. Dit heeft LG laten zien op de gadgetbeurs CES in Las Vegas. De grote van de buigingshoek van de 77-inch Ultra HD TV wordt bepaald door de belangrijkste factoren die invloed hebben op de kijkervaring, zoals schermgrote en kijkafstand. Om zo de kijkers de beste en op maat gemaakte kijkbeleving te geven.


Om de betrouwbaarheid en duurzaamheid van de De Flexible OLED TV te verzekeren onderging de tv tienduizenden test-uren.


De oled tv met flexibel scherm wordt waarschijnlijk tijdens CES 2015 getoond en krijgt een formaat van 77-inch mee. Of ook dit model over de hoge 4K Ultra HD-resolutie beschikt is vooralsnog onduidelijk. Ook is niet bekend of LG de tv wereldwijd, en dus ook in Nederland, op de markt zal brengen en wat er voor betaald moet worden.


“LG’s Flexible OLED TV is nauwelijks te beschrijven, je moet het product zien om het te geloven,” zegt H. H. (Hyun-hwoi) Ha President en CEO van LG’s Home Entertainment Company.


Door: NU.nl/Anne-Sofie Kroon

Beeld: LG

Big image