5.ЈУН У ШУМАТОВАЧКОЈ

Дечијa радионицa за Светски дан заштите животне средине

Прослављамо Светски дан заштите животне средине у Центру за ликовно образовање!

Позивамо Вас 5. јуна у 16 часова у Шуматовачку 122 на радионицу "Пролећне свеске" у организацији Центра за ликовно образовање Шуматовачка. Радионицу воде Асја Васиљев, вајарка и ауторка дечијих сликовница и Марија Васиљев, сликарка.

Дечије радионице поводом обележавања Светског дана заштите животне средине

Tuesday, June 5th 2012 at 4pm

Центар за ликовно образовање Шуматовачка, Београд, Србија

Агенда

У првом делу израђујемо свеске повезивањем рециклираног папира - натрона, користећи искључиво природне материјале.

У другом делу излазимо напоље, у пространо двориште Шуматовачке, где свако од учесника бира лист, цвет, грану... неку биљку коју ће користити, као модел за осликавање корица свеске.

У току овог малог излета упознаћемо се боље са обичним биљкама, као што су маслачак, боквица, детелина, русомача, попино прасе и сл. Виђамо их на сваком ћошку, а много тога не знамо о њима.

У трећем делу учесници сликају по препарираном платну, које ће на крају да накаширају на натрон и тако направе корице за своју пролећну свеску.

Свеске могу бити разних димензија - уске и дугуљасте, четвртасте, мале, велике. Њихова намена, такође, може бити разноврсна - блок за цртање, споменар, хербаријум, радосница, фото-албум, дневник, леп поклон.

Уколико остане довољно времена и енергије, Пролећне свеске ће добити и адекватне букмаркере декорисане предходно пресованим биљчицама.