Crearea unui shop virtual

Tot ce trebuie sa stii despre crearea magazinelor online

Criza economica care s-a manifestat profund in ultimii 5 ani in tara noastra, a afectat inclusiv piata comertului cu amanuntul, dar aceasta situatie a reprezentat un real avantaj pentru crearea si dezvoltarea tot mai intesa a magazinelor online.


Pe fondul unei lipse tot mai acute de timp, multi dintre noi prefera sa sa isi faca cumparaturile acum din mediul online si astfel sa economiseasca timp important si chiar sa se bucure de numeroase alte avantaje ale acestora.


Practic, oricine poate sa isi deschida astfel un magazin virtual, intrucat costurile nu sunt deloc unele ridicate. Tot ceea ce va trebui va fi sa isi aleaga o buna echipa de programatori si design-eri si apoi realizeaza cu ei un shop virtual la un pret bun, insa nu vor putea avea certitudinea asupra succesului acestui magazin.


Inainte de a initia un astfel de business va trebui sa se acorde importanta unor aspecte destul de importante. Nu este indicat sa se plece la drum fara a avea un plan de afaceri bine pus la punct. Domeniul in care va fi lansat magazinul online este asadar cel mai important.


Astfel, clientii vor trebui sa tina cont de tipul de produse care se vand cel mai bine in online. Desi criza economica a fost si este una destul de accentuata, domeniul produselor electronice si electrocasnice ramane in continuare unul dintre cele mai cautate de catre clienti. De asemenea, o crestere considerabila au cunoscut-o si articoele de imbracaminte sau diversele produse pentru casa. Astfel de magazine nu vor da niciodata gres in domeniul online. Totodata o crestere considerabila in domeniul online au cunoscut-o si diversele servicii de turism, fiind mult mai accesibil pentru turisti sa isi rezerve cazarea online, sa isi achizitioneze biletele de avion sau alte servicii din acest domeniu. Cu un astfel de shop virtual, specialistii ne asigura ca succesul va fi intotdeauna asigurat.


Un alt aspect important pe care oricare proprietar al unui magazin online va trebui sa il aibe in vedere este dat de perioada in care vanzarile ating nivelul cel mai mare. Lansarea unui astfel de magazin in perioada sarbatorilor de iarna va fi intotdeauna un real succes pentru micii antreprenori si veniturile acestora vor fi considerabile. Studii efectuate recent au scos la iveala faptul ca vanzarile din luna Decembrie sunt de cel putin 2 ori mai mari decat in orice alta perioada a anului. In cazul magazinelor online, nivelul acestor vanzari online reprezinta adesea 50% din totalul vanzarilor anuale.


Nu in ultimul rand, proprietarii de magazine online vor acorda atentie aspectelor ce tin de publicul tinta caruia se adreseaza. Cumparaturile online sunt in general preferate de persoanele ce fac parte din mediul urban, in special Bucuresti si orasele mari din tara (Iasi, Timisoara, Cluj Napoca, Constanta, etc.). Persoanele cu venituri peste medie se numara de obicei printre principalii clienti ai acestor magazine, iar in ceea ce priveste diferentele de sexe, se constata ca numarul clientilor barbati este mai mare decat cel al femeilor atunci cand vine vorba despre cumparaturile online. Acestia prefera achizitionarea de echipamente de tip IT&C, in schimb ce persoanele de sex feminim opteaza pentru diverese articole de imbracaminte, cosmetice sau produse pentru casa.


Avand in vedere toate aceste infromatii se va putea asigura cu siguranta succesul unui magazin online.