Vluchtelingen stroom

Er komen veel vluchtelingen naar de EU

Uitleg vluchtelingen stroom.

De afgelopen maanden zijn er gigantisch veel vluchtelingen naar de EU gekomen. De vluchtelingen komen de EU binnen via Griekenland. Deze activiteit vind ik belangrijk omdat de vluchtelingen enorm veel geld en tijd kosten. Er worden veel nieuwe AZC gebouwd.

Vluchtelingen in de EU.

De laatste tijd komen er veel vluchtelingen Europa binnen. De meeste vluchtelingen komen uit Syrië naar de EU. Allereerst werd er gedacht dat de vluchtelingen kwamen omdat ze vluchtten voor geweld, maar nu blijkt dat 60% van alle vluchtelingen naar de EU komt om economische redenen. Ook zorgen de vluchtelingen voor veel ophef en protesten.

De VN speelt een grote rol in het verwerken van de vluchtelingen, en hier in Nederland doen de Douane & Marechaussee veel met vluchtelingen.

Oorzaak en gevolg vluchtelingen stroom

Door de gespannen sfeer in Syrië komen er veel vluchtelingen naar de EU. Ook speelt de economie een grote rol. Vluchtelingen komen naar de EU omdat ze hier hopen op een beter leven met een baan en goed onderdak. De gevolgen zijn dat er binnen een paar maanden miljoenen extra mensen in de EU zijn komen leven.