Turism

De Jur Imprejurul Lumii

Alternative de Cazare Ieftine sau Gratis

Cu totii ne-am dori sa platim foarte putin sau chiar sa nu platim deloc cazarea atunci cand plecam in vacanta. Este posibil? Eu spun ca DA!


Cea mai faina modalitate dupa mine este Networkingul. Poate suna rau, insa uneori este deosebit de util sa iti faci prieteni in diferite tari si in diferite orase. S-a intamplat ca in multe calatorii sa intalnesc oameni si sa pastram legatura si acum acestia sa se fi intors acasa. Evident acum pot sa ii vizitez in tarile lor. Este o idee groazava avand in vedere faptul ca pot realiza concomitent doua lucruri. Pot vedea diverse parti ale lumii gratis si in acelasi timp, pot reintalni oameni pe care nu i-am mai vazut de mult timp si pot petrece ceva timp cu ei. Bineinteles, toti prietenii la care am stat sunt bineveniti sa doarma la mine daca ajung vreodata in orasul in care locuiesc. Este foarte important sa poti si sa vrei sa intorci aceasta favoare pentru ca pana la urma sunteti prieteni. Acestea fiind spuse, sunt vinovat ca in trecut am adaugat oameni pe care nu ii cunosteam pe facebook in mod deliberat pentru ca acestia locuiau pe o insula undeva unde candva mi-as fi dorit sa ajung si m-am gandit ca vreodata voi avea nevoie de un loc unde sa ma cazez daca voi ajunge la destinatie. Aceasta teorie a functionat pentru mine de cateva ori, asa ca socializarea cred ca este foarte importanta atunci cand vine vorba de a gasi cazare gratis, insa cred ca este important sa nu stai pe capul omului mai mult decat impune limitele bunului simt.


Un lucru pe care recomand sa il faceti daca doriti sa stati la prieteni de jur imprejurul lumii este sa gatiti sau sa cumparati cina cat timp stati acolo. De obicei, personal, aleg sa le fac cinste cu cina. Daca ai gustat vreodata ceva din ce am gatit probabil stiti de ce. Daca chiar nu dispui de bani, este destul de simplu si usor sa cumperi cateva ingrediente de baza de la supermarket si sa le gatesti in casa.


Acestea sunt lucruri pe care le recomand daca intentionati sa stati mai mult de o noapte in casa prietenilor vostri. Daca sunteti prieteni, atunci probabil ca veti putea sta pentru o saptamana sau asa ceva, aceasta fiind dupa mine perioada maxima de timp pe care ar trebui sa vi-o permiteti daca nu vreti sa deranjati. Dupa mine, aceasta este o alternativa grozava daca nu gasiti ceva last minute foarte avantajos. Am reusit sa gasesc oferte de cazare foarte avantajoase pe site-urile de profil de-a lungul timpului, insa daca situatia o impune va sugerez sa nu ezitati sa apelati la prieteni care vor fi probabil foarte incantati sa va vada oricum daca ajungeti prin orasul lor.

Big image