sculptural potentials

28-31 Augustus/ 4 September 2014 - Anita Larkin

Als geen ander weet Anita Larkin uit Australie te 'bouwen' met wol. Vaak combineert ze deze met niet-vilt materialen. Behalve in atelier Fiberfusing zal ze ook een gastworkshop geven bij Fibreations in Peize vlakbij Groningen. Viltervaring is nodig. foto: 'Roger, I hear you loud and clear'

workshop - programma

28-30 Augustus 2014 - Felting Found Objects (atelier Fiberfusing)

31 Augustus 2014 - Hollow Sculptural Forms, no-resist (atelier Fiberfusing)

4 September 2014 - Stacking Resists (bij Fibrations)

opgeven voor deze workshops bij atelier Fiberfusing

Felting Found Objects

Vilten rond gevonden voorwerpen schakelt ingewikkelde mallen uit en er is geen gedoe meer met naden. Een complexe vorm is gemakkelijk te maken en het gevonden voorwerp kan de vorm structuur geven door zowel het te ondersteunen als gewicht te geven. Ook geeft het voorwerp een mooi contrast in materiaal met de zachtheid van vilt en de uitstekende delen van het object.

foto 'Weapon of Mass Deception'


Hollow Sculptural Forms

Wordt weer verliefd op vilt maken wanneer je de wolvezels gebruikt als materiaal om sculpturale vormen te maken. De methode om met een mal holle vormen te maken heeft zijn beperkingen. In deze workshop zul je ontdekken dat mallen niet nodig zijn om tot een holle vorm te komen. Je zult een vorm direct vanaf het begin ' in het rond' maken, waarbij het mogelijk is om nog meer vormen te maken.

foto 'Amoeba'

Stacking Resists

Het stapelen van mallen, naast elkaar alswel op elkaar, geeft de oneindige mogelijkheid om vernieuwende, intregerende, complexe en ongewone vormen te maken. Er zullen 2 experimenten worden gedaan, waarbij diverse mallen tegelijktertijd samen worden gevilt om vormen zoals gesegmenteerde zaden, vazen met diverse ' kamers' en fantasie beesten te kunnen creeren. Je zult versteld staan van de mogelijkheden!

foto 'Stingray Hat'

Wie is Anita Larkin

Anita Larkin maakt al meer dan 20 jaar beelden van vilt. Nadat ze is afgestudeerd aan de Visual Arts in Sydney College of The Arts in 1993 heeft ze door heel Australië over de hele wereld voortdurend geëxposeerd. Ze wordt vertegenwoordigd door Defiance Gallery, Sydney. In 2014 zal haar uitzonderlijke werk getoond worden op de Sculptural Felt International in Nederland. Door het maken van sculpturen in brons dan wel verzamelde objecten met vilt heeft ze verschillende aanbevelingen gekregen. Ook hangt haar werk zowel in openbare ruimtes als bij mensen privé thuis in Australië. Met het lesgeven in vilt en sculpturen sinds 1994 moedigt ze de studenten aan ook iets onverwachts en wonderlijks te maken. http://www.anitalarkin.com


opmerking

Foto's laten de gebruikte technieken zien die in de workshops geleerd worden, maar zijn geen voorbeelden voor de werken die de cursisten zullen maken.

Informatie over deze drie workshops bij atelier Fiberfusing, details hieronder.

Alle workshops worden gegeven in het Nederland en/of Engels. De uitgebreide lunches zijn inclusief en bestaan uit zelfgemaakte salades, een warm bijgerecht uit eigen keuken en ambachtelijk gebakken brood

Registratie Atelier Fiberfusing

Stuur een email voor meer informatie over prijzen, accomodatie, navigatie, registratie en betalingsvoorwaarden. Klasgrootte is beperkt, wacht niet te lang met aanmelden.