Animal Farm

George Owell

Big image

Animal Farm

Schrijver: George Orwell

Genre: Sleutelroman, Satire, Fictie

Aantal blz.: 124

Thema: BoerderijdierenInleiding


Het boek gaat over een boerderij vol met dieren. De dieren willen meer vrijheid en besluiten de mens uit te roeien. Hun boer hebben ze weggejaagd, nu waren de boerderijdieren vol in vreugde. Ze maakten samen de oogst af, ze konden nu al alles doen wat de mens kon. Maar al snel namen de varkens de leiding over van de boerderijdieren. De varkens konden nu al bijna alles wat de mens kon (lezen, schrijven,..).

Als je wil weten wat er verder nog allemaal in het verhaal gebeurt dan moet je zeker het boek lezen!


De schrijver

George Orwell

George Orwell was een Brits schrijver, essayist en criticus. Hij is een van de bekendste schrijvers van Engeland. Hij heeft 2 heel bekende boeken namelijk Animal Farm en Nineteen Eighty-vier. George Orwell is geboren op 25 juni 1903 en is gestorven op 21 januari 1950 aan Tuberculose.


Karakters

Oude majoor: Was het oudste varken op de boerderij die droomde van de revolutie.

Napoleon: Is een varken. Hij was de leider van de boerderij. Hij was erg machtig.

Sneeuwbal:Is een varken. Hij was hetzelfde als Napoleon.

Boxer: Was een heel hard werkend paard.

(Er zijn nog veel meer personages maar dit zijn de belangrijkste personages)


Eigen mening

Ik vond het een zeer mooi boek omdat samenwerken hier heel belangrijk is. De dieren moesten samenwerken om de boer uit de boerderij weg te jagen en om de oogst te doen slagen. Het is een erg grappig boek. Het is fictie en er wordt veel fantasie in gebruikt. Daarom vond ik het een heel leuk boek om te lezen. Ikzelf hou van dieren en dan is een boek over dieren zeer leuk om te lezen. De natuur komt hier veel in voor dat maakt het boek spannend.


Het is niet zo een dik boek, je kan het heel snel uitlezen. De 124 bladzijden vliegen voorbij. Het boek is zeker een aanrader voor wie graag fictie leest, voor wie graag over dieren leest en voor wie van de natuur houdt.


Het boek is zeker een aanrader!

The Animals On The Farm | Super Simple Songs