Blauwe plekken

Anke De Vries

inhoud

Het verhaal gaat over Judith een 12 jarige meisje die samenwoont met haar moeder en haar kleine broer Denis in Den Haag ,van haar vader weet ze bijna niets en als ze het vraagt aan haar moeder dan krijgt ze geen antwoord . Judith word mishandeld door haar moeder , soms wordt ze geslagen zonder reden . Judith doet er alles voor om haar moeder blij te maken maar ze is nooit tevreden . Door al die blauwe plekken wordt ze op school uitgelachen. Maar uiteindelijk wordt ze bevriend met Michiel die haar altijd steunt.

voorkant

achterkant

schrijfster

personages

Judith: Judith is de hoofdpersonage ze is zeer stil en vriendelijk. Ze word vaak geslaan door haar moeder ookal doet ze moeite om haar blij te maken.


Michiel: hij is de beste en enige vriend van Judith, hij is lief ,zeer behulpzaam en komt op voor zichzelf . Hij woonde eerst bij zijn vader in amerika maar hij kwam niet goed overeen met hem dus ging hij bij zijn tante wonen in Den Haag.


Judith's moeder: haar moeder is zeer streng en vaak gestrest door haar werk . Voor haar is Judith niet belangerijk ze houdt alleen van Dennis .

Eigen mening

Ik vond dit boek zeer leuk om te lezen .

Ik werd vooral beïnvloed door de titel en de afbeelding .

Het slot vond ik niet zo leuk , ik had verwacht dat haar moeder zou veranderen en dat ze haar vader terug zou vinden enz. maar ze liep uiteindelijk gewoon weg van huis.