"oef, wat gaat alles snel"

uitspraak van een pas geïnstalleerd raadslid in mei 2018

De Politieke School bestaat één jaar

"Oef, wat gaat alles snel". Het is een van de vele uitspraken die ik kan optekenen na één jaar trainen, begeleiden en adviseren van lokale politici. Maar deze uitspraak is ook op de politieke school van toepassing. Het eerste jaar is voorbij gevlogen.

Campagne!

Het jaar van de provinciale verkiezingen is aangebroken. De uitspraken van VVD-prominent Dijkhoff over de het klimaatakkoord worden breed geïnterpreteerd als het startschot voor de campagne. Bij mij verscheen de eerste vlog van een kandidaat Statenlid al op mijn tijdlijn. De komende tijd zal De Politieke School de campagnes volgen, en zoals altijd, zal ik goede voorbeelden delen via facebook. Je bent uitgenodigd.

Nashville, lokaal gesproken

De Nashville verklaring houdt de gemoederen bezig, en mij dus ook. In mijn optiek kun je mensen niet dwingen om seksloos en celibatair door het leven te gaan, en gelukkig zijn onze wetten daar ook niet naar. De regenboogvlaggen bij vele gemeentehuizen tonen aan dat lokale politici behoefte hebben een statement te maken. Minstens een wethouder werd er op ondervraagd, net als een burgemeester. Hoe ver moet je gaan om theologische standpunten in de lokale politiek te betrekken? In een blog geef ik mijn antwoord.

Fractievoorzitters, speciaal voor jullie

Op het programma staan fractievoorzittersleergangen van 2 dagen, die geschikt zijn voor beginnende en gevorderde fractievoorzitters. Een intensieve leergang waarin je leert hoe je met jouw team je politieke agenda uitvoert en erover onderhandelt binnen de politieke en bestuurlijke arena. Je houdt er sparringpartners aan over. Informeer eens bij je buurt-fractievoorzitters van je eigen of een bevriende partij naar belangstelling. Vraag bij mij meer informatie, of geef je op. Met 6 mensen kunnen we starten.