kunst MV1A

Dennis Offinga

Introductie les

In deze les hebben we geoefend met kwasten en penselen. het materiaal wat we gebruikte waren verschillend, van wasco krijt , oost-indische inkt tot kwast en penseel. we hebben geleerd hoe je het "kwast"gevoel krijgt en wat voor verschillende lijnen je kan maken met de kwasten en penselen.

Mesopotamië Mozaïek

Mesopotamië bestaat uit 2 stromingen, over macht en de geschiedenis van het schrijven, de koning stond altijd aan de macht tot het heden en daaronder zijn nog 4 verschillende stromingen. Bij het schrijven hebben we geleerd dat het eerst in een steen is geschreven met een stukje riet van een driehoekige vorm. Mijn mening van de les is dat ik het leerzaam vond en de praktijk was leuk om te doen.

Mythologie Egypte

De opdracht was om een mythis wezen na te tekenen, doormiddel eerst te schetsen en daarna het uitbrengen op een A3 papier, Mijn mening van de les is dat we geen theorie hebben gehad maar het praktijk gedeelte was leuk om te doen!
Big image

Oude grieken

In deze les hebben we het over de oude grieken gehad, hierbij moesten we een tekening van de menselijke lijnen. Het ging bij de theorie vooral om hun filosofie, hun wiskunde, hun literatuur en hun democratie. In de klas zijn groepjes gemaakt en ik heb met een groep verteld over Lesbos. Voor mij was het nogal leerzaam over de oude grieken en de tekeningen zijn goed gelukt!
Big image
Big image

Graffiti spuiten

Het spuiten van graffiti vond ik erg leuk om te doen omdat ik dat vroeger ook veel deed, was niet heel tevreden met het resultaat maar dat kwam omdat het te lang terug was maar het was zeker de moeite waard.
Big image

Glas in Lood

Bij deze opdracht mochten wij onze eigen 8-bit foto uitzoeken en die foto uitwerken op papier, naast het schetsen van de foto moesten we hem inkleuren met ecoline. Ik vondt het zelf echt leuk om te doen!