pensiune neamt

Cazare la pensiune Neamt

Pentru o mai buna informare a vizitatorilor, Administratia Parcului Natural Vanatori-Neamt a realizat un Centru de Informare Turistica, situat in satul Varatec chiar in vecinatatea Padurii de Argint, a Ocolului Silvic Varatec si a sediului administratiei parcului. Orasul isi are radacinile in secolele dinaintea formarii statului feudal Moldova. Descoperirile arheologice efectuate pe vechea vatra de locuire a orasului, in cartierul tutuieni, atesta existenta urmelor de locuire cel putin din ultimele decenii ale secolului al XIV-lea. Prima mentiune documentara este facuta in timpul domniei lui Petru I Musatinul, intr-un document extern, Letopisetul Novgorodului (cunoscut si ca Lista rusa de orase), datat intre 1387-1392, unde este amintit alaturi de celelalte targuri valahe: Targul lui Roman si Piatra lui Craciun (Piatra Neamt). De altfel din acelasi secol dateaza si prima mentiune a Cetatii Neamt.

Informatii pensiune Manastirea Neamtului

Manastirea Neamt se afla la 15 km nord-vest de cetatea Neamt, pe valea paraului Nemtisor. Aceasta manastire este cea mai veche si mai insemnata manastire din Moldova. Cea dintai biserica de zid la Manastirea Neamt a fost inaltata de domnitorul Petru Musat (1375-1391), pe locul unui vechi schit de lemn. Ele ofera in mod normal cel putin unele mese, precum si cazare. Locatarii obtin legal o licenta de a utiliza camerele lor, si nu proprietatea exclusiva, astfel incat proprietarul isi pastreaza dreptul de acces. Hanurile romanesti vechi sunt in general cladiri in forma de patrulater, cu ziduri groase in jurul unei curti interioare in care se intra printr-o singura poarta. La parter se gasesc pravaliile si pivnitele iar la etaj camerele de locuit cu ferestre spre curte. De jur imprejurul cladirii, pe interior, este un pridvor cu coloane si arcade.

Codrii de Arama se gasesc, la randul lor, tot in comuna Agapia, avand o suprafata de aproximativ 10,2 hectare, si reprezinta o arie protejata alcatuita in majoritate din gorun, alaturi de care mai sunt prezente alte aproximativ 300 de specii de plante. Cei mai in varsta arbori au in jur de 135 de ani. Amintim ca, pe langa Parcul Natural Vanatori Neamt, in judetul Neamt mai exista altele doua parcuri nationale, si anume Parcul National Cheile Bicazului-Hasmas, aflat in administratia Directei Silvice Harghita, cu o suprafata de 3.309 hectare pe teritoriul judetului Neamt, si Parcul National Ceahlau, aflat in administratia Consiliului Judetean Neamt, avand o suprafata in fond forestier de aproximativ 7.169 de hectare. Tirgu Neamt, un tinut cu o istorie fabuloasa, centru de inspiratie pentru scriitorii romani, cu Valea Ozanei strajuita de Cetatea Neamt si cu satul Humulesti in vecinatate, a format o comunitate puternica, omogena prin traditii pitoresti si obiceiuri vechi.

Informatii pentru cazare pensiune Targu Neamt

Strajuit de creste albe si brazi inalti in partea de sus, dupa cum spun muntenii, avand dealuri line la poalele Romanului si alte trei virfuri ce-i inconjoara Piatra, judetul Neamtului este locul unde muntele, apa lacurilor si dealurile se aduna in tacere de parca s-au intalnit pentru a pazi aceasta zona de o armonie contrastanta. Despre Neamt au varsat cerneala Alexandru Vlahuta, Ion Creanga, Mihai Eminescu, Mihail Sadoveanu, Calistrat Hogas, filozoful Vasile Conta. Alaturi de ei, ilustre nume ale picturii Romanesti (pictorii Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Alexandru Baesu, Lascar Vorel si Victor Brauner) au descris in ulei pe pinze, vaile, apele si inaltimile ce se impletesc pe vaile Bistritei sau a Siretului. La toate acestea, de parca nu ar fi fost indeajuns, frumusetea acestei zone este completata de un munte a carui istorie este plina de nume importante ce pornesc de la legendele in care se spune ca aici traia Zamolxes, zeul dacilor.

Cum sa gasesc cazare Targu Neamt

In tezaurul de valori ale patrimoniului istoric si cultural-artistic national, Manastirea Neamt ocupa un rol cu totul deosebit, intreaga sa existenta conferindu-i aura de legenda si atributele unei vetre de viata spirituala ce se poate identifica in multe privinte cu insusi romanismul medieval. In orice caz, la 7 ianuarie 1407, cand Alexandru cel Bun si Mitropolitul Iosif emit un important document de cancelarie, Manastirea Neamt constituia deja o puternica si cunoscuta vatra monahala din moment ce a fost pusa sub ascultarea aceluiasi egumen (Dometian) impreuna cu Manastirea Bistrita, alt important centru al spiritualitatii romanesti.Desi a avut o existenta zbuciumata, ca si intreaga istorie a poporului nostru, si a fost in repetate randuri pradata si incendiata, Manastirea Neamt nu a incetat nici un moment sa se afirme ca centru reprezentativ al monahismului romanesc.

Unde gasesc cazare Neamt?

Manastirea Neamt este o manastire ortodoxa de calugari din Romania, situata in comuna Vanatori Neamt, satul Manastirea Neamt, judetul Neamt. Este cel mai mare si mai vechi asezamant monarhal din Moldova. Manastirea este atestata documentar din 1407, insa radacinile in timp ale activitatii monahale se intind pana in veacul al XII-lea. Manastirea Neamt se afla la doar 12 km de Cetatea Neamtului, intr-o poiana inconjurata din toate directiile de dealuri impadurite. Numita adesea Ierusalimul Romanesc, Manastirea Neamt este un loc de poveste, legenda si mare incarcatura spirituala ce atrage anual turisti de toate religiile si din toate colturile lumii si va puteti caza la o pensiune Manastirea Neamtului.

Numai in microregiunea in care se situeaza Cetatea Neamt, atat de generoasa din punct de vedere a conditiilor de mediu natural, se gasesc un numar de peste 100 de situri arheologice si obiective de arhitectura care corespund tuturor epocilor si culturilor atestate in estul tarii noastre. Atrase de izvoarele de slatina care se gasesc in apropiere, comunitatile de agricultori si crescatori de vite din neoliticul timpuriu au exploatat intens apa sarata, asa cum au facut si populatiile care s-au succedat, atat pentru consumul cotidian propriu, cat si in scopul obtinerii sarii cristalizate care era transmisa catre triburile aflate la departare. Daca pentru mileniul I i.H. sunt documentate un numar mai mic de descoperiri, in prima parte a secolului al II-lea d.H. asezarile sunt mult mai numeroase si bogate, asa cum sunt cele de la Brusturi, Topolita, Urecheni, Tarzia sau Nemtisor.

Pensiunile turistice sunt structuri de primire turistice, avand o capacitate de cazare de pana la 15 camere, totalizand maximum 60 locuri, functionand in locuintele cetatenilor sau in cladiri independente, care asigura in spatii special amenajate cazarea turistilor si conditii de pregatire si de servire a mesei. Unul dintre cele mai importante aspecte este legat de terenul si peisajul in care este amplasata pensiunea, precum si de posibilitatile de fructificare ale acestora, astfel incat o pensiune Neamt sa fie cat mai atractiva si cat mai confortabila. Aceste atribute - atractivitatea si confortul sunt cele care asigura succesul pensiunii si, deci, in ultima instanta, al afacerii. urismul este un domeniu care rezista si pe timpul crizei. Asadar, poti sa investesti cu incredere in deschiderea unei pensiuni turistice si agroturistice si nu ai motive sa te simti descurajat!

Tag: pensiune Neamt cazare Targu Neamt cazare Manastirea Neamtului