Mediawijsheid in het MBO

Eind opdracht

verschillende onderwerpen

online, samenwerken, presenteren, netwerk, zakelijk, media

wat is media wijsheid?

dit is alle sociale media bij elkaar en hoe dit in z'n werk gaat. hierin heb ik geleerd hoe je online bent. tegenwoordig is de sociale media een belangrijk aspect in de maatschappij zonder internet kom je tegenwoordig nergens. de sociale maatschappij is ook continu in beweging, het word allemaal steeds beter en steeds sneller. dit is niet voor iedereen fijn, voor de oudere generatie is het steeds moeilijker om te begrijpen en media wijs te worden en te blijven. door de continue ontwikkeling blijft alles in beweging op school werk en je privé leven.

Wat is mij het meest bij gebleven

Online: ik heb onderzocht wie ik online ben hoe ik te vinden ben en wat ik daar van vind.

ook heb ik gekeken naar wat ik van het online zijn leuk en wat ik minder leuk vind.

Samenwerken: Hier heb ik geleerd hoe je online samen kan werken en hoe dit in zijn werk gaat de verschillende tool die worden gebruikt zoals dropbox, google drive en facebook. ik heb onderzocht welke manier van online samenwerken het beste bij mij past.

Presenteren: hierin heb ik voor mezelf gekeken wat ik een goeie presentatie is en waar een presentatie voor mij aan moet voldoen. Ook hebben we met de klas gekeken welke verschillende manieren zijn van presenteren en op welke manieren die gemaakt kan worden.

Netwerk: Ik heb gekeken hoe mijn netwerkt er nu uitziet, welke verschillende netwerken er zijn en of dat iets voor mij is en ik mijn netwerk op die manier wil vergroten door bijvoorbeeld facebook en linkedIn.

Zakelijk: Ik heb geleerd wat het verschil is tussen zakelijk en privé online is en wat je wanneer gebruikt. ook op welke manieren je jezelf op de markt krijgt. en wat een goede manier is voor zakelijk contact op sociale media.

Media: hoeveel invloed media heeft en welke invloed het op mij heeft ook wat ik tijdens mijn studie ga gebruiken en hoe ik de toekomst van de media zie.