MAGNIFICAT *SORIA MORIA*

IV CONCERT PARTICIPATIU - MARÇ-MAIG 2020

A càrrec de Petter udland Johansen


T’agradaria cantar tota una nova obra escrita per a cor, orquestra i soprano solista? Llavors aquí teniu l’oportunitat!


Petter Udland Johansen ha escrit una nova obra musical basada en el Magnificat anima mea Dominum ("La meva ànima exalta el Senyor"), que és el començament del text en llatí dels elogis de Maria, que exclama després que l'arcàngel Gabriel proclamés el naixement de Jesús.

L’obra està escrita per a cor, orquestra i soprano solista i té un to tonal inspirat en la bellesa de la música i la mitologia populars escandinaves. Si vols participar en aquest projecte, el més important és el desig de cantar juntament amb els altres i experimentar un moment agradable musicalment i socialment.


Petter Udland Johansen: Composició i direcció

Arianna Savall: Soprano

Jove orquestra d'El Musical (Dir. Daniel Mestre)

Big picture

A QUI VA ADREÇAT


Adreçat a:

A totes aquelles persones amb ganes de cantar que tinguin disponibilitat i vulguin gaudir de muntar un repertori coral de músiques espirituals escrit especialment per a l'ocasió i basat en la bellesa i riquesa cultural de la tradició escandinava.


i també per tots aquells que vulguin viure una experiència de cohesió col·lectiva mitjançant una activitat que segueixi el mateix pols, possibilitat de contacte personal amb altres, desenvolupant amistats, experiència d’estar implicat en una valuosa activitat que ajuda a fer que la vida tingui més sentit.

Requisits:
- Obert a tots els cantaires (sense prova de nivell per entrar).
- Un cop tancades les inscripcions es farà arribar als participants les partitures en format digital i els àudios de la seva veu per correu electrònic que s'hauran d'imprimir i portar preparats pel primer assaig.
- El nombre de places és limitat.

- Mínim d'edat: 13 anys.

Big picture

ELS MESTRES

ARTISTES CONVIDATS:


 • ARIANNA SAVALL: Soprano
 • DANIEL MESTRE : Direcció JOEM (Jove Orquestra d'El Musical)

DATES SESSIONS DE TREBALL

Totes les sessions de treball es faran a El Musical de Bellaterra (Carrer Ramon Llull, 16 - 08193 Bellaterra). El lloc del concert final es confirmarà una vegada tancades les inscripcions.


MARÇ

 • Divendres 13 - de 19:00 a 22:00h. (assaig anul·lat - posposat)
 • Dissabte 14 - de 20:00 a 22:00h. (assaig anul·lat - posposat)


ABRIL

 • Divendres 17 - de 19:00 a 22:00h.
 • Diumenge 19 - de 10:30 a 13:30h.


MAIG:

 • Divendres 8 - de 19:00 a 22:00h.
 • Dissabte 9 - de 19:00 a 22:00h.
 • Divendres 22 - de 19:00 a 22:00h.
 • Dissabte 23 - de 19:00 a 22:00h.
 • Diumenge 24 - 16:30 ASSAIG GENERAL I CONCERT (18:30 Concert -pendent confirmar lloc)

DRETS DE PARTICIPACIÓ

Preu de participació: Alumnes El Musical: 46 Euros // Altres: 54 Euros

-Inclou partitures + àudios en format digital

-L’acceptació d’aquestes condicions implica el compromís d’assistència a totes les sessions de treball planificades o com a mínim a un 80%.

* Consulta preu especial per a grups (mínim 10 persones del mateix cor)


Forma de pagament:

1- INGRÉS O TRANSFERÈNCIA BANCÀRIA - Número de compte corrent del Banc de Sabadell (IBAN): ES49-0081-0432-0600-0103-9514 Codi BIC: BSABESBB. (Recordeu posar a "Concepte" el Nom i Cognoms de l'alumne que s'inscriu al curs).

2- En efectiu a la Secretaria de l'Escola


El Musical - Carrer Ramon Llull, 16 - 08193 Bellaterra - www.elmusical.cat - info@elmusical.cat

Big picture

EL DIRECTOR

Petter Udland Johansen va néixer a Oslo, on va rebre la seva primera formació vocal i instumental. Es va graduar a la Norges Musikhøyskole amb Ingrid Bjoner i Svein Bjørkøy el 1996 i a Basilea a la Schola Cantorum amb Richard Levitt l'any 2000. Ha estudiat també amb el tenor Hans Peter Blochwitz. El seu repertori inclou totes les obres principals de compositors com J.S Bach, C. Monteverdi, W.A. Mozart, F. Mendelssohn, així com cançons de compositors com F. Schubert, E. Grieg, H. Wolf, W.A Mozart, G.Mahler, E. Grieg i J. Brahms. Ha treballat amb directors com Rinaldo Alessandrini, Jordi Savall, Pep Prats, Christer Løvold, Tom i Tobias Kjellum Gossmann. Els grups amb els quals ha realitzat concerts i enregistraments de CD són: Hirundo Maris, Pechrima, Anella Sagene, Capella Antiqua Bambergensis, Pratum Musicum, La Morra, Ferarra i Lucidarium. El 2009 va fundar amb la seva parella, Arianna Savall, el grup Hirundo Maris, especialitzat en música antiga i creacions musicals pròpies. El focus del treball creatiu d'aquest conjunt és música mediterrània i nòrdica. El grup ha publicat diferents CDs amb la prestigisosa discogràfica ECM i Manfred Eicher com a productor. Juntament amb Christer Løvold i Mark B. Lay, va fundar el grup "Pechrima" Petter Udland Johansen també és reconegut com a compositor i arranjador i imparteix cursos regulars en cant coral i solista. És professor de cant i cor al Basel i a El Musical-Centre autoritzat de Grau Professional de Bellaterra. Ja ha dirigit amb gran èxit els concerts participatius de les passades edicions.

ARTISTES CONVIDATS

Arianna Savall Nascuda a Basilea (Suïssa) el 1972 en el sí d’una família de músics catalans, inicia l’estudi de piano amb Susanne Hockenios, i l’arpa clàssica amb Magdalena Barrera. El 1991 començà, paral·lelament, els seus estudis de cant amb Maria Dolors Aldea al conservatori de Terrassa, on finalitza els seus estudis de cant i arpa. El 1992 comença l’estudi de la interpretació històrica amb Rolf Lislevand al Conservatori de Toulouse (França) i segueix diversos cursos amb Andrew Lawrence-King, Hopkinson Smith i amb els seus pares Montserrat Figueras i Jordi Savall. Del 1996 al 2001 torna a Suïssa per fer un “Aufbaustudium” de cant amb Kurt Widmer a la Schola Cantorum Basiliensis i alhora s’especialitza en les arpes històriques amb Heidrun Rosenzweig. Arianna Savall Figueras ha actuat per Europa, Escandinàvia, Estats Units, Sudamèrica, Austràlia, Japó, Nova Zelanda, Corea del Sud, Singapur, Turquia, Rússia, Canadà i Israel. Al 2009, crea amb el seu company Petter Udland Johansen, el conjunt Hirundo Maris, especialitzat en la música antiga, del Medieval fins al Barroc i en la creació pròpia. Amb Hirundo Maris actuen en nombrosos Festivals d’arpa, entre ells el Festival de Dinan (Bretagne), Seduced by harps (Bèlgica), El Festival d’Ostrava Ada Balová (Txèquia) inaugurant alguns d’ells com el Festival Internacional d’arpa a Sentmenat (Catalunya) i Arp Sanati Dergi a Istanbul (Turquia). Dóna nombrosos cursos, anant regularment a Àustria (Handenberg) i a França, i ensenya a l’escola de Música de Bellaterra ( El Musical).
Daniel Mestre . Inicià la seva formació a Igualada i posteriorment a l’Escolania de Montserrat i als conservatoris municipals de Badalona i de Barcelona, on estudià violí i piano. Paral·lelament estudià cant i música de cambra, i es formà com a director de cor amb Pierre Cao i Lászlo Heltay, i com a director d’orquestra amb Antoni Ros-Marbà. Posteriorment es traslladà a Viena, on estudià direcció al Konservatorium der Stadt Wien amb Reinhard Schwarz i Georg Mark, tot graduant-se Cum Laude. A Viena fou assistent a l’Arnold Schoenberg Chor, director convidat a l’European Youth Singers a Praga, la Camerata Musica Wien, i fundà el Cor Exaudio i la Camerata Gaudí. A Sud-Àfrica dirigí el Cape Town Opera Chorus i debutà com a director d’òpera. Fou assistent a la històrica producció de Fidelio a la presó de Nelson Mandela a Robben Island.

Al nostre país ha estat director assistent en diverses produccions del Gran Teatre del Liceu i el Teatre Principal de Palma i de Maó; ha dirigit els Cors i l’Orquestra del Conservatori del Liceu i ha estat director musical de la Jove Companyia d’Òpera, titular de la Jove Orquestra Simfònica Gèrminans, assistent i convidat amb el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, l’Orquestra Terrassa 48, la Coral Càrmina, el Coro y Orquesta Ciudad de Granada, l’Orquestra Simfònica Camerata XXI, l’Orquestra de Girona, l’Orquestra Barroca Catalana i l’Orquestra Terres de Marca. Compagina els seus projectes amb la direcció de l'orquestra JOEM (Jove Orquestra d'El Musical).

https://youtu.be/PXZM9QVvmHY