CANÇONS DEL MÓN

V CONCERT PARTICIPATIU - FEBRER-MAIG 2023

Amb Petter udland Johansen

Un any més tenim l'alegria de convocar una nova edició del Concert Participatiu amb en Petter Udland Johansen.
Enguany ho fem al voltant d'un tema molt bonic que el Petter coneix molt bé i amb la participació d'alguns dels grups instrumentals del Grau Professional d'El Musical.

Si vols cantar, t'agraden les músiques del món i tens ganes de provar i compartir, aquesta és la teva oportunitat!

Aquest curs explorarà tradicions musicals seleccionades d'arreu del món.
I finalitzarà amb un gran concert a una de les esglésies a Barcelona, amb solistes, instrumentistes, cor i orquestra.

Si desitges continuar desenvolupant les teves habilitats musicals i ampliar els teus horitzons cantant i aprenent sobre músiques tradicionals i populars del món, aquest curs és per a tu!

Una manera d'ampliar el vocabulari i el repertori coral a la vegada que milloraràs les teves habilitats musicals. Us proposem un viatge compartit, d'exploració a través de les cançons i les músiques de diferents parts del món.

Petter Udland Johansen, Selecció musical i direcció.
Amb la Jove orquestra d'El Musical (Dir. Daniel Mestre)

INFORMACIONS GENÈRIQUES:

Adreçat a:

A totes aquelles persones amb ganes de cantar que vulguin gaudir de muntar un repertori coral cançons i músiques del món i també per tots aquells que vulguin viure una experiència de cohesió col·lectiva a través de la música i el cant, mitjançant una activitat que segueixi el mateix pols, possibilitat de contacte personal amb altres, desenvolupant amistats, experiència d’estar implicat en una valuosa activitat que ajuda a fer que la vida tingui més sentit.


Descripció de l'activitat (Cor Participatiu)

 • Són 8 assajos de cor (2 o 3 hores amb descans) a El Musical de Bellaterra
 • Els primers assajos són amb la formació coral i Petter Udland al piano.
 • A partir del mes d'abril, en els assajos hi participarà també una base instrumental.
 • A partir del mes de maig, en els assajos hi participarà la jove orquestra de corda d'El Musical.
 • Un cop tancades les inscripcions es farà arribar als participants inscrits les partitures en format digital i els àudios de la seva veu per correu electrònic.
 • El projecte acaba amb un concert de cor i orquestra en una església (a Sabadell o Barcelona segons inscripcions)


Requisits:
 • Obert a tots els cantaires (sense prova de nivell per entrar).
 • El nombre de places és limitat segons ordre d'inscripció.
 • Portar les partitures impreses i preparades ja el primer assaig.


Classes de Cant individual amb Petter Udalnd Johansen

Duran els caps de setmana del Cor participatiu, hi ha la possibilitat de fer classe individual de cant amb el director.

És una activitat optativa oberta als que en tinguin ganes.

Big picture

CALENDARI

Totes les sessions de treball es faran a El Musical de Bellaterra (Carrer Ramon Llull, 16 - 08193 Bellaterra). El lloc del concert final es confirmarà una vegada tancades les inscripcions.

FEBRER

 • Divendres 24 - de 19:00 a 21:00h.
 • Dissabte 25 - de 19:00 a 21:00h.
 • Diumenge 26 - de 11:00 a 13:00h.


MARÇ

 • Divendres 10 - de 19:00 a 21:00h.
 • Dissabte 11 - de 11:00 a 13:00h.


ABRIL

 • Divendres 21 - de 19:00 a 22:00h.
 • Dissabte 22 - de 19:00 a 21:00h.


MAIG:

 • Dissabte 20 - ASSAIG

- de 10:00 a 14:00h.


 • Diumenge 21 - ASSAIG + CONCERT
- de 16:00 a 18:00h.

- a les 18:30h -- CONCERT

PREUS

COR PARTICIPATIU: 71 euros

-Inclou assajos, concert, partitures + àudios en format digital

-L’acceptació d’aquestes condicions implica el compromís d’assistència a totes les sessions de treball planificades o com a mínim a un 80%.

* Consulta preu especial per a grups (mínim 10 persones del mateix cor)


CLASSES INDIVIDUALS AMB PETTER UDLAND JOHANSEN (Opcional):


 • Opció 1=> 40 euros (1 sessió d'1h.)
 • Opció 2 => 78 euros (2 sessions d'1h.)
 • Opció 3 => 105 euros (3 sessions d'1h.)
 • Opció 4 => 140 euros (4 sessions d'1h.)
 • Opció 5 => 175 euros (5 sessions d'1h.)*Diferents opcions de preu segons núm de classes que vols fer

*Les classes contractades són per realitzar durant repartides durant els caps de setmana d'assajos del Cor Participatiu que és quan està el Petter a Catalunya.

*Places limitades

*Contactarem amb vosaltres per acordar l'horari una vegada tancades les inscriipcionsForma de pagament:

1- INGRÉS O TRANSFERÈNCIA BANCÀRIA - Número de compte corrent del Banc de Sabadell (IBAN): ES49-0081-0432-0600-0103-9514 Codi BIC: BSABESBB. (Recordeu posar a "Concepte" el Nom i Cognoms de l'alumne que s'inscriu al curs).

2- En efectiu a la Secretaria de l'Escola


El Musical - Carrer Ramon Llull, 16 - 08193 Bellaterra - www.elmusical.cat - info@elmusical.cat

ARTISTES CONVIDATS:

 • JOVE ORQUESTRA EL MUSICAL - Dir. Daniel Mestre
https://youtu.be/PXZM9QVvmHY
III Concert Participatiu "Touch the Sky":Petter Udland Johansen i Arianna Savall - El Musical 2019

EL DIRECTOR

Petter Udland Johansen va néixer a Oslo, on va rebre la seva primera formació vocal i instumental. Es va graduar a la Norges Musikhøyskole amb Ingrid Bjoner i Svein Bjørkøy el 1996 i a Basilea a la Schola Cantorum amb Richard Levitt l'any 2000. Ha estudiat també amb el tenor Hans Peter Blochwitz. El seu repertori inclou totes les obres principals de compositors com J.S Bach, C. Monteverdi, W.A. Mozart, F. Mendelssohn, així com cançons de compositors com F. Schubert, E. Grieg, H. Wolf, W.A Mozart, G.Mahler, E. Grieg i J. Brahms. Ha treballat amb directors com Rinaldo Alessandrini, Jordi Savall, Pep Prats, Christer Løvold, Tom i Tobias Kjellum Gossmann. Els grups amb els quals ha realitzat concerts i enregistraments de CD són: Hirundo Maris, Pechrima, Anella Sagene, Capella Antiqua Bambergensis, Pratum Musicum, La Morra, Ferarra i Lucidarium. El 2009 va fundar amb la seva parella, Arianna Savall, el grup Hirundo Maris, especialitzat en música antiga i creacions musicals pròpies. El focus del treball creatiu d'aquest conjunt és música mediterrània i nòrdica. El grup ha publicat diferents CDs amb la prestigisosa discogràfica ECM i Manfred Eicher com a productor. Juntament amb Christer Løvold i Mark B. Lay, va fundar el grup "Pechrima" Petter Udland Johansen també és reconegut com a compositor i arranjador i imparteix cursos regulars en cant coral i solista. És professor de cant i cor al Basel i a El Musical-Centre autoritzat de Grau Professional de Bellaterra. Ja ha dirigit amb gran èxit els concerts participatius de les passades edicions.
Daniel Mestre . Inicià la seva formació a Igualada i posteriorment a l’Escolania de Montserrat i als conservatoris municipals de Badalona i de Barcelona, on estudià violí i piano. Paral·lelament estudià cant i música de cambra, i es formà com a director de cor amb Pierre Cao i Lászlo Heltay, i com a director d’orquestra amb Antoni Ros-Marbà. Posteriorment es traslladà a Viena, on estudià direcció al Konservatorium der Stadt Wien amb Reinhard Schwarz i Georg Mark, tot graduant-se Cum Laude. A Viena fou assistent a l’Arnold Schoenberg Chor, director convidat a l’European Youth Singers a Praga, la Camerata Musica Wien, i fundà el Cor Exaudio i la Camerata Gaudí. A Sud-Àfrica dirigí el Cape Town Opera Chorus i debutà com a director d’òpera. Fou assistent a la històrica producció de Fidelio a la presó de Nelson Mandela a Robben Island.

Al nostre país ha estat director assistent en diverses produccions del Gran Teatre del Liceu i el Teatre Principal de Palma i de Maó; ha dirigit els Cors i l’Orquestra del Conservatori del Liceu i ha estat director musical de la Jove Companyia d’Òpera, titular de la Jove Orquestra Simfònica Gèrminans, assistent i convidat amb el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, l’Orquestra Terrassa 48, la Coral Càrmina, el Coro y Orquesta Ciudad de Granada, l’Orquestra Simfònica Camerata XXI, l’Orquestra de Girona, l’Orquestra Barroca Catalana i l’Orquestra Terres de Marca. Compagina els seus projectes amb la direcció de l'orquestra JOEM (Jove Orquestra d'El Musical).

Big picture