HET HEEFT EFFECT OP ONS ALLEMAAL

Carron Axelle - IOgroep 2

Bosbranden

De bossen worden droger, en de temperaturen beginnen te stijgen. De plantages van de boeren kunnen in een paar seconden helemaal weg zijn. Er zijn ook wel een paar oplossingen mogelijk, maar meestal zijn ze niet zo gemakkelijk omdat de bossen erg groot zijn. Dit zijn enkele mogelijkheden:

- Natspuiten van een bos, dan brandt het hout moeilijk.

- Deels weg te kappen. Dan kan de brand zich niet verder verspreiden.

Overstromingen

Een overstroming is een gevolg van de stijging van de zeespiegel. De plaatsen waar de grootste aantal mensen worden getroffen is in de dichtbevolkte aftakkingen van de rivieren. De kleine eilanden zullen helemaal in de golven verdwijnen als we onze levenswijze niet veranderen. Het zal miljoenen mensen het leven kosten.

Gletsjers

Door de hoge temperaturen gaan de ijskappen smelten, nog een gevolg van de opwarming van de Aarde. De ijskap in Groenland smelt razendsnel af. Deze ijskap heeft voldoende water om de zeespiegel met 7 meter te doen stijgen over de hele wereld. Iedereen heeft er dus een nadeel van. Het smelten van een gletsjer kan ook zorgen voor watertekort voor miljoenen mensen. Oplossingen zijn nog niet gevonden.