voetbal

voetbal

voetbal regels

Alle regels die er zijn voor Voetbal

Als u voetbal wilt gaan spelen moet u zich houden aan een aantal voetbalregels. Gelukkig zijn de regels van het spel voetbal niet zo moeilijk en lastig te onthouden. Voetbal spellen heeft eigenlijk maar een doel stellen. Dat is de bal zo snel mogelijk door middel van het rondspellen van de bal, de bal in het doel te krijgen van de tegenstander. Als je dit gedaan hebt krijg je 1 punt. De partij die aan het einde van de wedstrijd de meeste doelpunten heeft kunnen maken wint de wedstrijd.

Regels van een spelveld:

Voetbal wordt gespeeld op een veld dat rechthoekig is en aan de afmetingen voldoet. Deze afmetingen zijn per competitie verschillend van elkaar. Een voetbal veld heeft een lengte van minimaal 90 meter en dit varieert tot een maximum van 120 meter. Voor de breedte hanteert men een afstand van tussen de 45 en 90 meter. De veld wordt omlijnd door een witte kalk lijn en mag niet breder zijn dan 12 centimeter. Tevens word er op elke hoek een cornervlag neer gezet ook wel een hoekvlag genoemd. Ook zijn er regels voor de afmeting van een doel. Deze mag namelijk niet kleiner zijn dan 2.44 meter hoog en 7.32 breed. Over het algemeen worden doelen gemaakt van aluminium maar een enkele club heeft nog ouderwetse houten doelpalen. En doel is aan de voorkant open en wordt aan de achter zijde voorzien van een net zodat de bal er niet door heen kan en het makkelijk is te zien wanneer het een goal / doelpunt is.

Beide elftalen mogen 10 veldspelers opstellen en een keeper die de bal met zijn handen uit het doel mag proberen te houden. Een voetbal wedstrijd wordt begeleid door een scheidsrechter die op zijn beurt op beide lange zijdens een grensrechter heeft staan. Deze twee grensrechters houden de lijnen in de gaten wanneer het een inworp is of een corner.

Regels voor Wedstrijd:

Een voetbalwedstrijd duurt 45 minuten per helft en hier kan extra tijd bij gerekend worden. dit gebeurt enkel alleen bij oponthoud in de 45 speelminuten. Er worden overigens in totaal 2 helften gespeeld. Tussen de beide helften is er een kwartier pauze waarin de voetballers tot rust kunnen komen voor de tweede helft. Als de wedstrijd naar 90 minuten nog niet beslist zijn in het voordeel van een team. Dan zijn er drie mogelijkheden om het spel te laten eindigen.

  • De stand blijft zo staan en beide teams krijgen 1 punt.
  • Er wordt een verlenging gehouden van 2 keer 15 minuten wie dan een doelpunt meer maakt wint als nog.
  • Of beide elftallen nemen ieder 5 penalty’s. het team dat de meeste penalty’s scoort wint als nog de wedstrijd.

Het team dat de wedstrijd wint krijgt dan de volle punten aantal van drie punten en de verliezende team krijgt geen punten. Voetbal is eigenlijk heen makkelijk om te spelen alleen je moet wel de regels even weten.

Elke team mag maximaal 10 spellers opstellen en 1 keeper die de ballen met zijn hand uit de goal mag zien te houden. En een wedstrijd staat onder leiding van een scheidsrechter die geassisteerd word door 2 grensrechters die de lijnen in de gaten houden als de bal er over gaat. Als dit gebeurd geven hun aan of het een inworp, corner of een doeltrap.

Hoe PSV over FC Utrecht heen walste