Poetry Project 2015

Big image

Het Poetry Project

Poetry Rap/ spoken word of poetry slam (naar Engels, to slam = smijten, slaan) of poëzieslag is een moderne vorm van voordracht van poëzie. Het is een combinatie van een aantal aantal kunstvormen: voordracht, dichtkunst en performance.


Het poetry Project bestaat uit de volgende onderdelen:

4 lessen op school

1 Masterclass Performance

1 Masterclass Media

1 Poetry Festival

Doelgroep

Dit project is voor de derde en vierde jaars leerlingen van het voortgezet onderwijs uit Dordrecht. In overleg kan het project aangepast worden voor leerlingen uit andere leerjaren en gemeenten.

Leerdoelen

De volgende leerdoelen zijn gekoppeld aan het Poetry Project. De leerlingen:

- Maken kennis met poëzie, spoken word en rap.


- Leren zichzelf op een creatieve wijze te uiten in taal

- Leren een gedicht te schrijven over hun gevoelswereld

- Leren respect te hebben voor elkaar

- Leren zich te presenteren op een podium

- Leren hun gedicht vorm te geven middels film

Big image

Poetry lessen @ school | okt-dec

Leerlingen uit de 3e en 4e klassen in Dordrecht krijgen onder schooltijd 4 tot 6 uur les in het schrijven van gedichten (poetry) en het voordragen van deze gedichten (performance). Ze krijgen geen les van een eigentijdse, jongeren aansprekende poetry performer. Het doel is dat de jongeren hun eigen stukje poetry schrijven. Alle leerlingen presenteren hun werk online (bijvoorbeeld via twitter, een poetry-blog of poetry gedichten bundel).

De lessen vinden plaats op de school (en kunnen dus worden ingepland) in de maanden oktober, november en december 2015.

Masterclasses @ Energiehuis | 10 dec

Alle jongeren die hebben deelgenomen aan de poetry rap workshops worden uitgenodigd om het Poetry Festival bij te wonen. Er zal een selectie gemaakt worden van gemotiveerde leerlingen die hun poëzie voordragen tijdens het Poetry Festival. Deze leerlingen krijgen een extra Masterclass Performance aangeboden waarin wordt gewerkt aan de voordracht. Een andere groep leerlingen gaat hun gedicht vormgeven middels film. Zij volgen de Masterclass Media. De Masterclasses zijn op donderdag 10 december 2015 van 16:00-18:00 uur in het Energiehuis.

Poetry Festival @ Energiehuis | 16 & 17 dec

Het Poetry Festival vindt plaats op 16 en 17 december 2015 in de middag en avond.

Tijdens het Poetry Festival krijgen alle leerlingen die een poetry rap hebben voorbereid op een van de middagen of avonden de kans om op te treden en zichzelf aan elkaar te presenteren tijdens het Poetry Festival. Het festival vindt plaats in het Energiehuis en de gedichten worden voorgedragen op het podium! Deze optredens van de leerlingen worden afgewisseld met optredens van professionele poetry artiesten en dj’s uit het vak.


Om de deelname aan de Poetry lessen mogelijk te maken is de deelname aan het Poetry Festival een voorwaarde. Hier rekenen wij op, dus houdt u rekening met het verplicht stellen van deze activiteit als u uw leerlingen opgeeft, anders zijn wij genoodzaakt meerkosten in rekening te brengen.

ToBe Poetry Festival 2014

Kosten

Met dank aan de gemeente Dordrecht kunnen wij dit project aanbieden voor slechts €100,- per deelnemende klas. Dit is inclusief: 4x poetry & performance les op school, 2x Masterclass en 1x Poetry Festival. U kunt maximaal 2 klassen per school opgeven voor deze prijs.


Voor scholen buiten Dordrecht of meer klassen kunt u ook deelnemen aan het Poetry Project voor € 350,- per klas.

Meer informatie en aanmelden:

Aanmelden is mogelijk t/m 16 oktober 2015.

Voor meer informatie, neem contact op met:


Ilse Melis of Natasja Morales

Coördinatoren VO bij ToBe cultuurcentrum

E: vo@tobe.nl

T: 078-6133144