Он-лај недељи 2015. године

Машинска техничка школа „14.октобар“ Краљево

Big image
Big image
Извештај о учешћу Машинско техничке школе „14.октобар“ Краљево у Он-лај недељи 2015. године

Извештај о учешћу Машинско техничке школе „14.октобар“ Краљево у Он-лај недељи 2015. године

У оквиру Он-лај недеље, која је одржана 23-29. марта 2014. године ученици и наставници наше школе су кроз више различитих активности учетвовали у овој европској дигиталној кампањи.

Циљ ових активности био је да мотивишемо и охрабримо ученике да интернет и дигиталне технологије користе на креативан начин, како за садржаје везане за школу, тако и за проширивање знања и вештина. Такође смо желели да им укажемо на значаја познавања ИКТ-а у односу на потребе савременог друштва и времена у ком живимо.


Циљ актвности које су биле намењене наставницима је био да их мотивишемо и охрабримо да кроз практичне примере увиде део могућности које ИКТ пружа у настави.

Е-Виртуоз

  • Ученици четвртог разреда су у оквиру Он-лајн недеље присуствовали предавању о значају информацион-комуникационих технологија и дигиталне писмености за добијање посла и даље школовање. Након предавања радили су тест е-Виртуоз, да би добили процену својих ИТ вештина у пословном окружењу и увидели које од тих вештина треба да унапреде.

Big image

Каху (Kakoot)

За заинтересоване чланове наставничког већа организовали смо презентацију Веб-алата Каху (Kakoot) за израду електронских квизова, упитника и анкета. У току ове активности наставници су били у улози ученика. Учествовали су у квиз такмичењу, а затим им је презентовамо техничко упутство за коришћење алата.
Big image

Анимото (Animoto)

Ученици првог разреда су се на радионици упознали са Веб-алатом Анимото (Animoto) и преко њега правили кратке видео-записе на тему безбедности на интернету.
Big image

Пикслер (Pixlr)

Са ученицима другог разреда смо преко Веб-алата (Pixlr) за уређивање и креирање фотографија правили постере на тему безбедности и насиља на интернету.
Big image

Прези (Prezi )

Ученици другог два одељења организовали су вршњачку радионицу на тему безбедности на интернети. Након тога смо их упознали са могућностима Веб-алата Прези и сарадничким радом у креирању презентације. Заинтересовани ученици су се опробали у заједничком креирању Прези презентације на теми безбедности на интернету.
Big image
Ucesce MTS"14.oktobar" Kraljevo u Onlajn nedelji 2015
Big image

Аутор

Гордана Петровић