De Kooi

Josh Malerman

Open je ogen en sterf

De zwarte cover van De Kooi met de tekst "open je ogen en sterf" zet direct de toon voor een zeer onheilspellend verhaal, waarin heftige gebeurtenissen te verwachten zijn. En ja hoor, je wordt als lezer beslist niet teleurgesteld.

Op het internet komen steeds meer verontrustende berichten over bizarre voorvallen uit Rusland, waarbij mensen elkaar en zichzelf op de meest ondenkbare gruwelijke wijze vermoorden. Dan komt de dreiging in ene heel dichtbij en binnen de kortste keren ligt Amerika volkomen lam. Geen televisie, radio, telefoon of ander contact en niemand kan meer veilig naar buiten. "Want daar zijn zij. En zij mogen niet gezien worden ...!"

Dit zeer filmische verhaal is met recht een aanrader. Malerman is er goed in geslaagd op compacte wijze een behoorlijk onheilspellende sfeer neer te zetten. Hiermee heeft hij zich als debutant direct stevig op de kaart gezet. De Kooi is een regelrechte pageturner waar je slapeloze uurtjes van kunt krijgen, want het zindert nog lang na het lezen na in je hoofd