Serious Shit op de Wetterwille!

Wat doen we dit jaar met Serious Request?

Dit jaar

Wat doen we dit jaar met Serious Request?” Dat is een vraag die me de afgelopen weken vaak gesteld is. Logisch: we hebben wel een naam hoog te houden natuurlijk. Vorig jaar hebben we zo’n 17.500 euro opgehaald in de strijd tegen kindersterfte.


De UPC Chequebox 15:58:46 23-12-2012

Hoe deden we dat ook al weer vorig jaar? We organiseerden een waanzinnige actie: een lesmarathon van 24 uur, voor zo’n 200 personen. De hele Wetterwille stond op z’n kop. Check de foto’s (nog) maar eens. Niet alleen haalden we een gigantisch bedrag op, we hadden ook nog eens een fantastische dag. De energie spatte ervan af. Ik was in ieder geval nog niet moe na afloop.


Glazen Huis in Leeuwarden

Dit jaar staat het Glazen Huis in Leeuwarden. Natuurlijk moeten we iets doen, kunnen we iets doen, om geld op te halen in de strijd tegen diarree. 3FM Serious Request 2013 vraagt aandacht voor 800.000(!) kinderen die jaarlijks onnodig sterven aan (de gevolgen van) diarree. Dit is een stille ramp die het gevolg is van gebrek aan schoon drinkwater, zeep en toiletten.


Omdat het Glazen Huis dit jaar in Leeuwarden staat, organiseert ROC Friese Poort meer acties, op elke locatie. Op woensdag 18 december is een groot festival op de Leidijk. Tijdens deze bijeenkomst wordt de opbrengst van meerdere acties van ROC Friese Poort Drachten bekend gemaakt. Het lijkt ons geweldig als we daar (weer) een fantastisch bedrag kunnen melden dat via de Wetterwille is opgehaald.


Wat gaan we doen?

We zetten de Wetterwille weer op z’n kop. We organiseren een mega-fancy fair. Op dinsdag 17 december staat van 14.00 tot 22.00 uur de hele Wetterwille in het teken van activiteiten om geld op te halen voor Serious Request. We hebben het over bingo, cupcakes verkopen, het Rad van Fortuin, het strijken van wasgoed tegen betaling… noem maar op. Ik heb wel ideeën, mijn collega’s ook, maar misschien jij ook! Bedenk met je klasgenoten eens leuke activiteiten die geld zouden kunnen opleveren. Denk aan kleine bedragen: vijftig cent, een euro. Want met elkaar levert dat wel heel veel geld op! Een idee bedenken hoeft nog niet te betekenen dat je het ook moet uitvoeren trouwens.


Voor wie?

Voor iedereen! Voor leerlingen, voor ouders, voor vrienden, voor de buurtbewoners rondom de Wetterwille. Iedereen die maar met een volle portemonnee naar ons gebouw wil komen om hier en daar geld uit te geven, is welkom.


Waarom 17 december? SR2013 start op 18 december…

Klopt, maar 18 december is ook een activiteit aan de Leidijk (belooft een mooi feestje te worden) en dan willen we weer een vette cheque laten zien. Bovendien hebben we dan nog alle tijd om zelf eens een kijkje te gaan nemen bij het Glazen Huis in Leeuwarden.


Leuk! Hoe kan ik meedoen?

Dat kan op heel, heel veel manieren. Natuurlijk kun je met klasgenoten op de dag zelf een zelfverzonnen activiteit uitvoeren. Zeker ook doen! Maar wat we nu vooral nodig hebben: leerlingen die willen meedenken in de voorbereiding in een soort werkgroep, die het overzicht bewaren, die ideeën verzamelen… kortom, die samen met Conrad de boel willen coördineren om te voorkomen dat het alleen maar een lerarenfeestje wordt.


Kan ik nog meer doen?

Jazeker! Er zullen veel activiteiten zijn waar prijsjes gewonnen kunnen worden. Maar daar willen we natuurlijk geen geld aan uitgeven. Dat hoeven geen geweldig grote prijzen zijn trouwens. Een leverworst, een zak chips… weet ik veel. Nou ja, zou tof zijn als je daar een steentje aan kunt bijdragen. Kijk je ouders lief aan, of je baas. Veel van jullie werken in een supermarkt. Misschien dat je in overleg iets kunt regelen (please! Wel in overleg…)


Leuk die actie, maar ik heb geen tijd

Ik ook niet. Maar hé, het gaat hier om mensenlevens. Maar goed, als je geen tijd en/of zin hebt om mee te helpen, kom dan op z’n minst 17 december eens langs. En neem iemand mee. En een volle beurs.


Goed, je hebt me overtuigd. En nu?

Wil je meehelpen in de voorbereidingen (paar vergaderingen, meedenken, studiepunten voor LLLB scoren): klik op onderstaande link en voeg je naam toe.


Nee, ik heb wel een idee voor de dag zelf...

Heb je een idee voor 17 december: klik dan op deze link en voer je idee in. Er staan al een paar ideeën, het spreekt wel voor zich denk ik.


Serious shit!

Vragen, opmerkingen, suggesties? Spreek Conrad aan, of beter, mail hem. Laat weten dat het voor de Wetterwille dit jaar Serious Shit is