Клик до знања

Билтен портала за наставнике "Клик до знања"

Шта је "Клик до знања"?

Клик до знања је образовни портал намењен наставницима у Србији. Овај сајт је настао волонтерским радом четрдесетак наставника из целе Србије. Осмишљен је са циљем да осавремени образовно - васпитни процес у нашим школама и буде репозиторијум корисних линкова, као и место окупљања свих љубитеља информационих технологија.

Новости

Конкурс за младе. Омладинска организација Центар за координацију „Уједињена Србија“ је расписала конкурс за будуће младе лидере. Циљ пројекта је да се млади укључе у активно решавање проблема у локалној заједници. Пројекат се реализује под покровитељством Министарства просвете и науке и Министарствa омладине и спорта и траје од 20. марта до 30. априла. Сто младих средњошколаца или студената који буду предложили најбоље идеје биће награђени боравком на „Форуму младих лидера“, који ће се одржати на Златибору од 9. до 12. маја 2013. године.

Унапређење образовања - један од главних циљева Стратегије развоја и подршке ИКТ индустрији.

Влада Србије је донела Стратегију развоја и подршке ИКТ индустрији, а као једна од мера у оквиру ове државне стратегије је наведено и унапређење образовања.

"Циљ ове мере је повећање броја уписаних студената на факултете који образују потребне стручњаке и прилагођавање наставних програма како би се већ у основним и средњим школама, а потом и на факултетима, младима омогућило стицање употребљивих и актуелних ИТ знања и вештина. Опширније ....

Приручници за полагање завршних испита за образовне профиле – аутоелектричар, месар, пекар, прерађивач млека, руковалац - механичар пољопривредне технике

Центар за стручно образовање и образовање одраслих je за школску 2012/13. годину припремио приручнике за полагање завршних испита за образовне профиле преведене из огледа у редован систем 2010. године. Приручници су развијани према анализама и искуствима примене новог концепта завршног испита у огледним образовним профилима. У том процесу учествовали су тимови наставника стручних школа и консултовани су послодавци и стручњаци из области оцењивања компетенција у стручном образовању.

Приручнике можете скинути са сајта Завода за унапређивање образовања и васпитања

Издвајамо

Категорија Математика

У овој категорији можете на страници Наставни материјали пронаћи линкове ка страницама са решењима свакодневних проблема, коришћењем моћног оружја у борби за опстанак, математике, листу Алата који се користе у математици и приказ линкова ка видео записима и игрицама које се могу примењивати у настави матемтике Математичке игрице и видео записи .


Позивамо Вас да својим предлозима помогнете да овај део портала постане још квалитетнији и садржајнији. Молимо Вас да на страници Контакт пронађете адресе уредника за предмет математика и пошаљете им своје предлоге и сугестије.


Категорија Енглески језик

У овој категорији можете пронаћи линкове ка наставним ресурсима, адресе најпознатијих блогова везаних за енглески као страни језик, веб адресе најпознатијих домаћих и страних стручних организација, новости на пољу стручног усавршавања и још много тога.Позивамо Вас да својим предлозима помогнете да овај део портала постане још квалитетнији и садржајнији. Молимо Вас да на страници Контакт пронађете адресе уредника за предмет математика и пошаљете им своје предлоге и сугестије.

Категорија Приправништво и лиценца

Приправништво и лиценца намењен наставницима који се припремају за полагање државног испита. У овом делу дат је приказ линкова ка правилницима и законским одредбама, као и ка сајтовима на којима кандидати могу да добију конкретну помоћ за полагање испита за лиценцу.

Препоручујемо

Вебциклопедија. Веб - место које ће пробудити вашу радозналост, навести на истраживање и помоћи вам да интегришете технологију у учионицу и наставу! Замишљено је као енциклопедија веб-алата разврстаних по намени, где се можете обавестити о њиховим основним обележјима, а затим закорачити у испитивање и примену у образовању.
„Партнер у учењу” – електронски часопис за наставнике. Електронски часопис за наставнике је посвећен примени информационих и комуникационих технологија у настави електронским методама учења, настави програмирања и дигиталној писмености ученика и наставника.
Дигитална едиција Антологија српске књижевности има преко 130 дела народне, старе и нове књижевности доступних за преузимање преко интернета: од средњовековних житија српских светаца и народне поезије и прозе, преко најзначајнијих дела књижевности XVIII и XIX века, до изузетних остварења с почетка XX века која нису под ауторским правима и важних савремених књижевних дела за чије су објављивање у овој едицији право дали сами аутори.