Stress, inactiviteit

Katten

Inleiding

Katten kunnen door meerdere dingen gestrest raken. Ik ga jullie vertellen over stress wat kan leiden tot inactiviteit van een kat.

Stress kan leiden tot inactiviteit

Veel mensen denken dat katten goed alleen kunnen zijn. Het gaat ook makkelijker dan bij bijvoorbeeld honden, maar eigenlijk zijn het sociale dieren. Ze leven namelijk in kolonies. De poezen blijven bij elkaar, terwijl de katers tijdens hun pubertijd het nest verlaten. Dan gaan ze naar een andere kattengroep om zich daar te gaan voortplanten.


Katten die naar buiten mogen, maken contact met buurkatten. Als je kat niet heeft, kan dat zorgen voor eenzaamheid en stress. Dat is gelukkig niet bij alle katten het geval. Sommige kunnen daarom ook prima alleen zijn.


Mensen met een eenzame kat die nemen ook wel is een tweede kat. Alleen is niet altijd handig, want als je kat niet genoeg sociale vaardigheden heeft dan gaat het niet werken. Als ze nog wel sociale vaardigheden dan moet je het goed aanpakken. dat doe je door ze ruimte te geven. Geef ze ook tijd om te laten wennen.


Katten die geen sociale vaardigheden meer hebben. Zij zijn dus eenzaam. Hierdoor bekomen ze inactief. Deze katten gaan dan katten een ander gedrag tonen. Ze gaan krabben aan meubels. Zich wassen zich meer. Daardoor kunnen er kale plekken ontstaan. Ze kunnen ook voor altijd blijven stressen 'permanente stress'. Hierdoor kan de kat onzindelijk worden, agressief worden en een ander eetgedrag tonen.

10 Tips Tegen Katten Stress