Notícies d'última hora

Recull de notícies que ens passen i ens interessen a 5è B

11-03-2013

Esports i valors gràcies a Barça kids

El 27 de febrer va vindre la Fundació FCBarcelona amb el seu projecte Barça Kids.

Aquest projecte es dedica a fer que els nens i nenes aprenguin els valors mitjançant els esports, en concret, a la nostra escola, el treball en equip.

A les 09:00 del mati les dos classes de 5è van anar al gimnàs, a veure uns vídeos on al principi els jugadors no treballaven en equip però desprès demostraven la seva l’esportivitat jugant tots junts. A continuació ens vam separar per classes, 5è B vam anar a la biblioteca i els de 5è A es van quedar al gimnàs. A la biblioteca vam fer grups de 4 i ens van repartir unes tablets a cada grup havíem de desxifrar uns codis QR per poder trobar el valor amagat darrera de cada codi hi havia una pista per poder arribar al final. Va ser molt divertit treballar amb les tablets i veure que darrera d'uns quadradets negres es podia trobar informació.

Vam tornar al gimnàs i vam veure un vídeo del Barça explicant els cinc valors:

 1. esforç

 2. humilitat

 3. "treball en equip’’

 4. ambició

 5. respecte

Despès vam anar al camp de futbol a fer uns partits de handboll.

A la tarda vam parlar per recordar els valors i desprès vam fer uns jocs a la classe des de la seva web. A continuació ens van repartir un pòster, una revista del club i un passaport, i tot això va ser un dia dedicat a Barça Kids.

Ja han publicat la seva visita si voleu llegir-la cliqueu aquí

Higiene dental

El dimarts d'aquesta setmana hem tingut la visita de Ziving, què és una clínica dental. Ens van donar un raspall de dents i pasta. Desprès ens van ensenyar com s'han de rentar les dents. Ens van dir que es renten fent cerclets per tota la dentadura sense prémer, tant per la part de fora com per la part interior, desprès has de raspallar-te la llengua, les galtes i el paladar. Tot això en un temps mínim de dos minuts. Per ensenyar-nos com portaven un model de dentadura postissa que ens va fer molta gracia.

Per acabar ens van donar fluor de maduixa i vam glopejar durant 1 minut.

Ens ho vam passar pipa.


Educació vial

El 7 de març de 2013 vam participar en la jornada d'educació vial que fem cada any. Els monitors de l’educació vial ens van explica una mica els senyals de trafic, després van fer dos grups. El Primer grup vam fer un circuit amb una “Mountain bike” i el segon van fer una mena de circuit amb senyals de trafic i semàfors, uns nens/es van fer com si fossin vianants del carrer.

Després vam intercanviar els papers.

Tots ens ho van passar molt bé.

Dia internacional de la dona

El dia 8 de març va ser el dia de la dona treballadora.

Per això, vam fer un treball sobre dones famoses i reconegudes a tot arreu.

A cadascú ens va tocat o vam triar una dona famosa, hi ha de molt antigues, molt modernes, científiques, zoòlogues i moltes altres.

Es tractava de buscar informació de la dona que ens havia tocat i aprofitant una pàgina Phrase.it pujar una foto CC amb bafarades explicant la seva vida, així semblava que parlava igual que un còmic.

Quan vam acabar el Carlos col·locava els nostres treballs a una pàgina que es diu Pinterest i així la podrem ensenyar a quasi tot arreu, al nostre blog podeu veure com ens ha quedat.


Fem de guies

Alguns nens i nenes de 5è i de P5 hem fet de guies als pares i mares que volen portar als seus fills i filles al setembre a P3. Són les jornades de portes obertes, han fet aquesta tasca cinc parelles de 5è A i cinc de 5è B.
Abans del dia ens van reunir i van acordar per quins llocs acompanyaríem els pares i van acordar aquest:

 1. Ensenyar la biblioteca
 2. Ensenyar el Gimnàs
 3. Ensenyar el menjador
 4. Ensenyar l'ampa
 5. Ensenyar el pati dels grans
 6. Ensenyar el bosc d'infantil
 7. Ensenyar el pati dels petits
 8. Ensenyar una classe
 9. Ensenyar la classe d'angles
 10. Ensenyar una classe de P4
 11. Havíem de preguntar si volien que els ensenyéssim alguna classe de primaria

Si volien se l'ensenyàvem i si no, acabava la visita.
Teníem una gran responsabilitat, ensenyar la nostra escola i sense ajuda dels mestres. Creiem que ens vam sortir força bé.
I el més important, ens ho vam passar força bé