Daan Remmerts de Vries

Verslag

Bekendste boek

Boeken

De schrijver Daan Remmerts de Vries is de bedenker van tijgereiland. Tijgereiland is zijn bekendste boek andere boeken van hem zijn: De Vlinderreeks, groter dan de lucht erger dan de zon en de noordenwindheks.


Tijgereiland

In tijgereiland gaat het over Tijs een jongen waarvan zijn moeder gescheiden is hij voelt zich daar over schuldig en probeert haar op te vrolijken. Hij neemt haar mee naar india om tijgers in het wild te zien. De moeder van Tijs weet eigenlijk niet wat ze gaat doen in india. Tijs raakt zich zelf kwijt in zijn leven, en moet dat zien te herbouwen in de bossen van india.

Big image

Daan zelf

Daan Remmerts de Vries is een kinderboeken schrijver, maar hij schrijft ook boeken voor volwassenen. Daan vind werk dat hij zelf maakt bijzonderder dan werk van andere schrijver of kunst in het wild zoals een tekening van een pandabeer.


Daan z´n carriere was niet altijd zo succesvol als nu, er waren zelfs tijden dat hij er niet rond van zou kunnen komen. Zijn doorbraak kwam doordat hij een boek schreef en pas jaren later een redacteur zijn boek goed vond dat hij tegen een uitgever zei dat het een goed boek zou zijn om te maken en dan uit te geven.

Big image