De Hamburger Files

Eward Van De Vendel 2007

Big image

Pagina n°15:

"weet je wat het is ? Jij praat te veel. Je gebruikt te veel woorden. Het is net braaksel op de jou. En dan zeg ik het nog netjes. Jij smeert braaksel op de wereld. Op de koelkast en op de dresstafel en op de superpounders en de Chicklekkernuggets. Dat wil niemand. En zeker de meisjes willen dat niet. Dat, Mijn beste Mitch," -Hier pauzeerde Joene even- "dat is pas niet zo slim."

Plan-overzicht:

-Thema: "dagboek" van een jong meisje over zijn avonturen tijdens een studentenjob
-Waneer ?: Tijdens de zomervakantie
-Waar ?: In de MacLekker ( fast food ) hoofdzakelijk
-Hoofdpersonen : Sessy (meisje), Joene (homoseksuele jongen) en Mitch (niet so belangrijk jongen maar heeft invloed over het verhaal)
Ze werken in de MacLekker samen en Sessy houdt van Joene, Mitch is een beetje gedoe.

Mijn Mening

Ten eerste heeft de boek een toffe schrijving stijl en het is heel angenaam om te lezen. Ik spendeerde mijn tijd van lezen aan denken over zijn verhaal in plaats van denken over hoeveel pagina ik moet ook dragen.

Ten tweede heb ik de karakters gewaardert. Om een goede boek te schrijven moeten we realistische en rijke karakters nemen. De hoofdpersonnen moeten een grote verhaal daarachter hebben, moeten aantrekkelijk zijn, ... Om eerlijk te blijven denk ik dat Edward geslaagd hebben.

Tot slot "The hamburger files" was een goede ervaring zodat ik in nederlands lees. Hoewel de boek kinderachtig is vind ik dat we better kunnen begrijpen. Mijn negative punt is dat de auteur alledaags de homoseksueel maakt maar het blijft mijn morele en het maakt niet de boek slecht dus mijn generale mening is positief.

Een boek, een grote succes

"Intens !" -bestboek.be: 8/10
"WAW, verwonderlijk !" -seriouscritics.eu: 2/2
"Een realistische en onvoorspelbare boek !" -JohanOsman.com: 22/20