Curs Violí Suzuki + Fiddle Camp

Cap de setmana intensiu de Música i Natura

PER A ESTUDIANTS DEL MÈTODE SUZUKI i MESTRES DE CORDA

Us proposem un cap de setmana intensiu de Violí Suzuki i repertori Fiddle a El Musical de Bellaterra amb Ingrid Jensen i Oriol Saña.

Ingrid Jensen és una de les mestres de violí Suzuki amb més projecció actualment. Es va formar a Madrid, EEUU i Noruega i en l'actualitat viu a Màlaga on treballa al Conservatori Professional de la ciutat i lidera un projecte d'educació primerenca i de violí Suzuki molt interessant. Exel.lent violinista, amb una visió amplia de la pedagogia de l'instrument, amb experiència i també amb una energia molt bonica.

Oriol Saña excel·lent improvisador i pioner en el violí jazz a Catalunya. Col·labora habitualment amb el Musical i en aquesta ocasió ens suggereix fer les seves classes envoltats de natura a la font de la Bonaigua. Amb ell descobrirem noves cançons i noves maneres de viure la música.


Serà una oportunitat per ...


 • Fer música i compartir una nova mirada del repertori habitual
 • Avançar en la pràctica violinística
 • Aprendre noves cançons que pertanyen a la tradició de música folk.
 • Enfortir la motivació
 • Fer amics
 • Tocar junts i escoltar als companys.


En aquesta ocasió també hem previst fer un grup especial adreçat a Pre-Twinkles. A més, hi ha l'opció que els alumnes que vulguin revisar el seu repertori d'una manera més individualitzada puguin fer classe reduïda amb Ingrid Jensen.


Creiem que serà un cap de setmana molt motivador, per gaudir de la música i de la natura!

Amb ganes de vuere-us a tots!!!


A qui va adreçat:

1) Estudiants de violí del mètode Suzuki (de Pre-Twinkle al llibre 8)

2) Mestres de violí (amb formació Suzuki o sense)

3) Mestres de corda en general, estudiants de pedagogia i estudiants de nivell superior interessats en les pedagogies actives i concretament en el mètode Suzuki i la música Fiddle.


DATES I HORARIS:

Dates: 6 i 7 de maig de 2023.

Data límit inscripció: 21 d'abril de 2023.

Horari: Els horaris concrets de cada alumne els rebreu el 27 d'abril.

Tot i això, hi ha un horari marc que us detallem a l'apartat activitats.


MESTRES:

Mestres: Ingrid Jensen, Oriol Saña, Montse Ciurans i Eugènia Arús

ACTIVITATS

1) ESTUDIANTS de VIOLÍ SUZUKI


Activitats:

- 2 classes col·lectives de violí amb Ingrid Jensen (violí) (dissabte i diumenge)
- 2 classe col·lectiva de repertori Fiddle amb Oriol Saña (Els Pre-Twinkles i fins al Minuet 1 amb Montse Ciurans/Eugènia Arús)
- Concert migdia (dissabte)

- Concert Final (diumenge)


Horari marc violins Suzuki:

Dissabte 6 de maig

 • Classes => entre les 9:30h i les 18:30h.
 • Concert Fiddle a les 17h a la Font de la Bonaigua

Diumenge 7 de maig
 • Classes => entre les 9:30h i les 14:00
 • Concert Final => a les 13:00 a El Musical


El divendres a la tarda hi ha l'opció d'apuntar-se a classes individuals (20 minuts individual - intentarem fer grups de 3 amb nivells similars per tal que puguin quedar-se 60 minuts cada 3 nens). Aquesta activitat és opcional i si és el cas, ho heu d'especificar en fer el formulari d'inscripció.


2) CLASSES INDIVIDUALS (OPCIONAL)

- Per estudiants que estan tocant alguna peça entre el llibre 1 (Minuets) i el llibre 8 de mètode Suzuki
- És important portar la peça que es vol treballar molt estudiada.
- Les classes estan pensades perquè cada 3 estudiants comparteixin 1 hora de classe, cada un tocant la peça que ell ha preparat.
- Serà divendres 5 de maig, a la tarda entre 17:00 i 20:00 (places limitades segons ordre d'inscripció

Revisió del repertori en funció dels mestres inscrits


3) MESTRES DE VIOLÍ (DEL MÈTODE SUZUKI O NO):


- dies 6 i 7 de maig

 • de 9:00 a 9:30 Trobada matinal amb Ingrid Jensen (filosofia del mètode) i Eugènia Arús ( Idees per treballar el repertori Suzuki a partir del moviment)
 • a partir de 9:30 fins a la fi de la jornada: Observacions de classes amb Ingrid Jensen, Oriol Saña, Eugènia Arús i/o Montse Ciurans
Inscripció mestres (del mètode Suzuki o no)

Aquest curs està en procés de reconeixement pel Departament d'Ensenyament com a Formació Permanent per a docents

PREU

- Preu cap de setmana:

 • 64 Euros Alumnes d'altres escoles diferents a El Musical
 • 56 Euros Alumnes d'El Musical
 • 56 Euros A partir del segon germà
 • 38 Euros Alumnes Pre-Twincle- Classes individuals amb Ingrid Jensen (3 estudiants en 1 hora)

 • 25 Euros

- Mestres del Mètode Suzuki o en formació:

 • 34 Euros => Trobada matinal Ingrid Jensen + observació classes + col.lectiva dissabte tarda (almenys 5 professors participants)


Opcions pagament:

- Al número de compte del Banc de Sabadell: ES49- 0081-0432-0600-0103-9514 . El pagament s'ha d'efectuar en 2-3 dies després d'haver fet aquesta inscripció i a "Concepte" hi ha de constar el Nom de l'alumne inscrit i el nom del curs al qual s'ha apuntat.


Moltes gràcies!

Professors Convidats

Ingrid Jensen

Inicia els seus estudis de violí a Madrid de la mà d'Anna Baget. En obtenir el títol de professor superior de música es trasllada a Estats Units per a realitzar estudis de postgrau a la Universitat d'Indiana, amb el professor Yuval Yaron. Posteriorment fixa la seva residència a Noruega continuant la seva formació violinística a la Norges Musikkhögskole amb el professor Terje Moe Hansen i a la Grieg Akademiet amb el professor Ricard Odriozola. Tanmateix, s'interessa per la pedagogia completant tots els nivells de formació com a professora Suzuki de la mà de Tove Detreköy al Det Danske Suzuki Institutt i a Espanya amb isabel Morey Suau. És llicenciada en Història per la Universitat Autònoma de Madrid i en Antropologia Social i Cultural per la Universitat Complutense de Madrid. Està en possessió del DEA dins el programa de doctorat en música de la Universitat Autònoma de Madrid. Les seves investigacions en el terreny de la musicologia se centren en els models d'aprenentatge cooperatiu en l'ensenyament del violí i els processos de configuració de la identitat a través del consum musical. Per altra banda, conclou la seva llicenciatura en Antropologia social i cultural amb un estudi de camp sobre la Teoria de l'afecció. Cursa el Màster en Neuroeducació que imparteix la Universitat Complutense de Madrid. En l'àmbit professional ha combinat l'activitat orquestral (Orquestra Nacional d'Espanya, Orquestra de la Comunitat de Madrid i Den Norske Opera) amb la docent (Oslo musikkskole, Aalesund kulturskole i els conservatoris professionals de música de Guadalajara, Santander i Huelva). És invitada regularment a oferir cursos de pedagogia del violí tant a Espanya com a Escandinàvia. Actualment, resideix a Màlaga on és professora de violí al Conservatori Professional de Música "Gonzalo Martín Tenllado" a la vegada que lidera "Málagaviolínsuzuki", projecte pioner a Andalusia en pro de l'excel·lència en educació primerenca per a instruments de corda.

Oriol Saña

Va començar a estudiar violí amb set anys i va obtenir el Bachelor's Degree a l'especialitat de violí jazz al Berklee College of Music de Boston i als Estudis Superiors en Jazz a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). A més, va cursar un Màster Oficial i un Doctorat en Musicologia i Didàctica de la Música a la Universitat Autònoma de Barcelona. En aquests anys de formació, va estudiar amb professors com Matt Glaser, Mimi Robson, John Blake i Darol Anger.

Va treballar a duo amb el pianista i compositor Albert Guinovart i va participar en diverses orquestres simfòniques com a violinista clàssic. Tot i això, més endavant va consolidar la seva trajectòria en el terreny del jazz manouche amb el guitarrista Albert Bello i el del bluegrass amb el violinista Casey Driessen. Així mateix, ha col·laborat amb diverses formacions com Virus String Quartet, Folkincats, Barcelona Bluegrass Band o Albert Bello & Oriol Saña Experiment, amb què ha trepitjat els escenaris de nombrosos festivals i sales de concerts d'Itàlia, Alemanya, Anglaterra, Irlanda, Finlàndia, Grècia, França, Hongria, Espanya, Singapur i els Estats Units. De la mateixa manera, ha editat més de 50 enregistraments amb segells tan importants com Harmonia Mundi, Filmax Music i Warner Brothers. Cal destacar també el seu guardó com a Millor Director Musical als Premis Max de les arts escèniques amb Virus String Quartet per la música de l'espectacle Turn Me On, de la companyia de ballet David Campos, i els Grammy Llatí 2008 per la seva col·laboració en els arranjaments del disc Balmoral de Loquillo. També és el Coordinador del Barcelona Fiddle Congress, director del Bellaterra Fiddle Camp i professor de violí modern als centres superiors del nostre país.

Concert violins Suzuki
Concert Violins Suzuki - El Musical - Fi curs Juny 2015
Suzuki Fiddle Camp 2021
Audició Grup Fiddle - El Musical - amb Oriol Saña