Interactiviteit

WEB - ABC > INTERACTIVITEIT > JENEL GYASI

INTERACTIVITEIT

Interactiviteit betekent letterlijk in beide richtingen verlopen of communicatie van beide kanten. Communicatie is interactief wanneer de verzender tijdens de communicatie ook ontvanger wordt en omgekeerd.

INTERACTIVITEIT OP HET WEB

Een website met foto's, teksten en links word eigenlijk al als interactief gezien. Met een interactieve website wordt eigenlijk een interactievere website bedoelt. Het is een website met meer dan alleen foto's, teksten en links.

Interactieve websites zijn sites die er op gericht zijn om met de doelgroep te communiceren. Door slimme technieken te gebruiken zorgt de website dat bezoekers worden gestimuleerd hun gegevens achter te laten.


Door veel deskundigen wordt gezegd dat websites interactief MOETEN zijn om bezoekers te trekken. Bij een interactieve website denk je al snel aan een ingewikkelde site.

(Voorbeeld: http://journey.lifeofpimovie.com)


Interactiviteit kan ook heel simpel zijn. Je kunt je website al iets interactiever maken door advertenties te laten zien die passen bij de bezoeker, prijsvragen, spellen, een forum en/of een gastenboek.


Een interactieve website is leuk om naar te kijken en ook erg duur. Een interactieve site kan soms ook als erg irritant worden ervaren. Bezoekers en vooral (potentiële) klanten vinden het eigenlijk helemaal niet belangrijk of een site nou super interactief is of niet. Het gaat vooral om de communicatie. Denk aan: emails die snel worden beantwoord, snel antwoord op eventuele klachten en een enthousiaste nieuwsbrief.