The Koyal Group Info Mag

The Koyal Group Info Mag Review: De Storste Fremmed Planet Opdagelser Af 2014

Det sidste år var et banner, en for feltet af exoplanet videnskab, med tally af kendte fremmede verdener fordobling til næsten 2.000 ved udgangen af 2014.

Her er et kig på de øverste exoplanet opdagelser af 2014, fra den første potentielt beboelige jord-størrelse verden til en svimlende træk af 715 nyligt annoncerede fremmede planeter:

'Jordens fætter'

I April, forskere annonceret opdagelsen af Kepler-186f, den første kendte Earth-size planet, der er bosat i sin stjerne "beboelige zone" — sortiment af afstande, som kunne støtte eksistensen af flydende vand på en verdens overflade.

Som navnet antyder, blev Kepler-186f fundet af NASAs frodig Kepler rumteleskopet. Planet ligger 490 lysår fra jorden og er kun 10 procent bredere end vores hjem verden. Kepler-186f er ikke undvigende "jorden twin", at astronomer har længe søgt; planeten cirkler en rød dværg, en stjerne mindre og svagere end solen. Men Kepler-186f er medlem af familien ikke desto mindre, med sine opdagere karakteriserede det som en "jorden fætter."


En beboelig verden næste dør?


Kepler-186f er ikke den eneste planet fundet sidste år, der kan være i stand til at støtte liv. En verden kaldet Gliese 832c er også potentielt beboelige — og det ligger bare 16 lysår væk, en simpel stenkast i betragtning af den enorme skala af universet.

Astronomer fandt Gliese 832c, der også kredser om en rød dværg, ved hjælp af tre forskellige jordbaserede instrumenter. Exoplanet er en "super jorden" mindst fem gange så stor som jorden, sige sine opdagere. Mens Gliese 832c kan blive beboeligt, kunne det også ligner scorching hot Venus, hvis tykke atmosfære har ført til en runaway drivhuseffekten.715 nyfundne exoplaneter


Exoplanet opdagelser normalt kommer i drypper og dråber, men i februar, Kepler team udløst en torrent: forskere meddelte rumfartøjet havde spottet 715 nye fremmede verdener, næsten en fordobling af kendte befolkning i ét slag.


Mere end 90 procent af de nyfundne planeter er mindre end Neptun, og fire af dem er beboelige zone verdener er mindre end 2,5 gange større end jorden, videnskabsmænd sagde.


Forskere bekræftet denne enorme træk af Kepler planeterne ved hjælp af en teknik kaldet "validering af mangfoldighed,", som bygger på sandsynlighed og statistik i stedet for yderligere observationer af andre teleskoper.


'Godzilla af jordarter'

En anden headliner fra 2014 er Kepler - 10c, en planet omkring 17 gange mere massive end Jordens. Sådanne heftig verdener var menes at være primært gasformige, men Kepler - 10c er stenet.


Kepler - 10c er derfor det første kendte medlem af en ny klasse af exoplaneter, "mega-jordarter." Denne "Godzilla af jordarter," som en af sine opdagere beskrev Kepler - 10c, kredser omkring en sunlike stjerne, der ligger omkring 560 lysår fra jorden.Gas Dværge


Ligesom rocky planeter kan tilsyneladende være meget større end hidtil antaget, kan gasformige verdener være overraskende lille. Det er konklusionen af en anden 2014 undersøgelse, som fastlagt klassificering af "gas dværg" exoplaneter.


Efter at have studeret mere end 600 nyfundne Kepler planeterne, forskerne fast besluttet på at verdener er mindre end 1,7 gange på størrelse med jorden er tilbøjelige til at blive stenet, mens de mindst 3,9 gange større end vores planet er gasformige. De fleste verdener mellem disse to yderpunkter er sandsynligvis "gas dværge," planeter med rocky kerner og tyk brint-helium atmosfærer, der aldrig voksede til størrelsen af Saturn, Jupiter og andre gasgiganter, undersøgelsen fundet.De første exomoon?


Astronomer kan have opdaget Månen af en fremmed planet for første gang i 2014, men vi vil aldrig vide med sikkerhed.


Holdet brugte en teknik kaldet gravitationelle mikrolinse, som noterer, hvordan et forgrundsobjekt tyngdekraften mellemlinerne lyset fra en fjern stjerne, når det passerer foran stjernen fra jordens perspektiv. Forskerne så én lensing begivenhed forårsaget af et forgrundsobjekt, der kunne være en af to ting: et frit-flyvende "rogue planet" med en rocky exomoon, eller en lille stjerne, der er vært for en planet omkring 18 gange mere massive end Jordens.

Desværre, der er ingen måde at følge op på at finde, fordi mikrolinse begivenheder er tilfældig møder. Så fortsætter søgningen for det første bekræftede exomoon.Den første exoplanet af Keplers nye mission


Keplers oprindelige exoplanet jage jorden stå i maj 2013, når andet af sine fire orientering-opretholde reaktion hjul mislykkedes. Men Kepler team udtænkt en måde at stabilisere observatoriet ved hjælp af sollys pres, og i maj 2014, NASA godkendt en ny, to-årig mission til rumfartøjet kaldet K2, hvor har det været på jagt efter fremmede planeter, supernova eksplosioner og andre kosmiske fænomener.


Den første K2 exoplanet er nu i bøgerne. Forskere meddelte i December, at Kepler havde opdaget en verden kaldet HIP 116454b, som er ca 2,5 gange større end jorden og ligger 160 lysår væk.


Men succesfulde K2 viser sig for at være, nærmer ikke den nye mission exoplanet tally Kepler martret under sin præ glitch operationer. Keplers oprindelige mission indtjente næsten 4.200 planet kandidater, næsten 1.000 som er blevet bekræftet til dato. Kepler forskerne forventer omkring 90 procent af kandidaterne vil vise sig for at være bona fide planeter.Den ældste potentielt beboelige fremmed planet


Også i år, astronomer annonceret opdagelsen af Kapteyn b, en super Earth, der kredser i den beboelige zone af en rød dværg ligger blot 13 lysår fra vores solsystem.


Kapteyn b er 11,5 milliarder år gammel, hvilket gør det den ældste kendte planet, der kan være i stand til at støtte liv. At perspektivere alderen: jorden er mindre end 4,6 milliarder år gamle, mens selve universet blev født 13,8 milliarder år siden. Så hvis liv tog rod tidligt i Kapteyn Berthelsens historie, har det haft en meget lang tid at udvikle.Planeter omkring hver stjerne?


En anden 2014 undersøgelse tyder på, at stort set alle Rød dværg i galaksen Mælkevejen er vært for mindst én planet — og at mindst 25 procent af disse små, dim stjerner i solens egen nabolag vært beboelige zone verdener.


Der kan oversættes til en masse liv-venlige fast ejendom; røde dværge udgør mindst 70 procent af galaksens 100 milliarder eller så stjerner.


Teamet ankom til disse konklusioner efter at analysere observationer af to instrumenter i Chile – høj nøjagtighed Radial hastighed planeten søgepersonens (Harper) og ultraviolette og visuelle Echelle spektrograf (UVES). Resultaterne styrke tidligere resultaterne af forskere, der kiggede på Kepler data, der angiver, at Mælkevejen vrimler med milliarder af planeter.Jordlignende verdener i to-stjernede systemer?


I år for første gang, astronomerne fundet en klippefyldt planet i en jord-lignende kredsløb omkring en enkelt stjerne i en to-stjernede system.


Verden, kendt som OGLE-2013-BLG-0341LBb, ligger omkring 3.000 lysår fra jorden og er sandsynligvis alt for koldt til at støtte liv som vi kender det (det cirkler en rød dværg). Og det er ikke den første planet at blive opdaget i en to-stjernet system, eller den første kendt til cirkel blot en af en binær to stjerner.


Men opdagelsen af OGLE-2013-BLG-0341LBb er betydelig, viser, at rocky planeter kan danne relativt langt fra deres vært stjerner selv i to-stjernede systemer, forskerne siger. (Tidligere man mente, at en nærliggende følgesvend stjerne kan forstyrre den planet-dannende disk for meget for dette kan ske.) Dens eksistens tyder på, at beboelige planeter kan være mere almindelige, end forskerne havde antaget; halvdelen af alle Mælkevejens stjerner findes i binære systemer.