Krabmerken in interieur

Katten

Waarom krabben katten aan meubels?

Katten vertonen natuurlijk gedrag door te krabben. Dit kan dus niet afgeleerd worden. De meesten denken dat de kat krabt om hun nagels te onderhouden, maar dit is echter niet de enige reden. Katten hebben geurklieren in de voetzooltjes en verspreiden de geur door te krabben op de plekken die belangrijk zijn. Ook laten zij merktekens achter. De huiskatten laten dus zo hun krabsporen achter. De eigen geur in haar eigen territorium maakt dat de kat zich veilig en zeker voelt. Krabben helpt de kat bij het rekken en strekken van de spieren, maar kan ook een uitlaatklep zijn voor spanningen of frustratie. En als er ruzie is tussen katten in huis, of de kat is bang voor andere katten buiten, kan er ineens in huis verhevigd gekrabd worden.
Big image

krabpalen en -planken

Een krabpaal is een meest voorkomende vervanger van het interieur. Er zijn echter wel punten waar je dan rekening mee moet houden. Bijvoorbeeld:


 • De plaats van de krabpaal. De kat moet er makkelijk bij kunnen. Zorg dat de krabpaal in de buurt van de slaapplaats is, zodat de kat kan uitstrekken als hij wakker wordt.
 • De kat kan horizontaal of verticaal krabben. Houd ook hier rekening mee.
 • De hoogte van de krabpaal. Het liefst een grote omdat een kat zich veel uitstrekt.
 • Het materiaal van de krabpaal. Als de bekleding van de krabpaal teveel op de meubels lijkt, maakt het alsnog geen verschil.
 • Het aantal katten. Zorg dat er meer krabmogelijkheden zijn voor de meerderheid van katten.
 • Zorg ervoor dat de plank of paal stabiel is! Sommige katten gaan er zelfs aan hangen, check daarom dat er geen ongelukken mee kunnen gebeuren.

Krabben aan interieur voorkomen

Het beste is dat je je kitten meteen leert wat de krabpaal is. Beloon ze als ze op de plek zitten met een kattensnoepje of leid ze al naar het plekje toe. Als de kat wat ouder is die nog altijd aan het interieur krabt, zijn er nog een aantal manieren om dat weer aan te leren door het meubilair onaantrekkelijk te maken. Bijvoorbeeld:


 • Door Keep Off-spray te gebruiken
 • Een stuk stevig plastic (of een placemat) op de krabplek te bevestigen
 • Tweezijdig tape te gebruiken.
How to Stop Your Cats From Scratching Furniture

5 vragen :

 1. Welke 3 redenen zijn er dat de kat krabt?
 2. Waarom is het zo belangrijk dat de kat zijn geur verspreidt?
 3. Wat is er heel belangrijk voor het plaatsen van de krabpaal?
 4. Welke manieren kun je gebruiken om je interieur onaantrekkelijk te maken voor je kat?
 5. Wat zegt de man uit het filmpje over het kopen van een krabpaal of plank?
Big image