Ontharen

van verschillende manieren tot alle materialen

Verschillende manieren om te ontharen

Scheren

De snelste en makkelijkste manier om haren weg te halen is om de haren te scheren. Nadat de benen zijn geschoren is de huid super glad, helaas is dat snel voorbij. Doordat er bij scheren alleen de haarschacht wordt weggehaald en niet de haarwortel groeit de haar heel snel terug. De huid kan geschoren worden met bijvoorbeeld een scheerschuim of gel. Ook kan er elektrisch geschoren worden, met een elektrisch scheerapparaat is de huid nog sneller geschoren en is er ook geen water nodig.

Ontharingscrème

Een ontharingscrème is ook een snelle manier om van haren af te komen. De crème smeer je op het lichaamsdeel wat je wilt ontharen. Deze crème laat je intrekken in de huid, de precieze tijd staat op de verpakking van de crème. Zorg wel dat je je aan deze tijd houdt, anders kan er een irritatie ontstaan. Na het intrekken van de crème spoel je het lichaamsdeel af en de haartjes zijn weg.Er zitten bepaalde stoffen in de crème die de structuur van de haren aantasten. De haren breken daardoor net onder je huidoppervlak af. Net als bij het scheren wordt de haarwortel dus niet verwijderd.

Epileren

De wenkbrauw haartjes worden meestal geëpileerd. Ook kunnen er op andere lichaamsdelen haartjes geëpileerd worden. Met epileren worden de haartjes met haarwortel verwijderd. Doordat de haarwortel ook wordt verwijderd blijft de haar veel langer weg, het kan zelfs voorkomen dat de haar na een tijdje helemaal niet meer terug komt. Doordat de hele haarwortel uit de huid wordt getrokken doet epileren wel meer pijn. Om de pijn te verzachten kun je ijs gebruiken, dit verzacht de huid.

Harsen


Als je langere tijd van de haren af wilt zijn is harsen een goede methode. Harsen is een snelle en effectieve methode die geschikt is voor benen, bikinilijn, oksels, bovenlip, kin, rug en wenkbrauwen. De warme hars breng je op de stukken huid aan die je wilt ontharen. Vervolgens leg je hier een hars strip op. De strip trek je met een snelle beweging van het lichaamsdeel af. Ook harsen is niet pijnloos maar het is wel de moeite waard. De eerste weken blijven de haartjes weg en door regelmatig te harsen komen er ook steeds minder haren terug.

Body Sugaring

Body Sugaring heeft heel veel weg van harsen, maar dan met suikerpasta. Dit is een 100 procent natuurlijk product, zonder chemische bestanddelen. Hierdoor voorkom je huidirritatie. Body Sugaring kan al veel eerder worden toegepast dan harsen. Bij haren van 1,6 mm is het al mogelijk om te ontharen door middel van Body Sugaring. De haren worden in z'n geheel verwijderd. Hierdoor behoren ingegroeide haren tot het verleden en voelt de huid glad en zijdezacht aan.

verschillende materialen

Big image