Agenda Atelier Vera Nievelstein

Oktober 2015

Vrijdag 2 en 9 oktober - Workshop Japanse boekjes maken

Een tweedelige workshop waar we Japanse notitieboekjes gaan maken. In het eerste deel gaan we de kaftjes maken en in het tweede deel worden de boekjes in elkaar genaaid. Voor de kaftjes gaan we een eenvoudige stempel maken met een Japans patroon, hiermee stempelen we het patroon met indigoblauwe verf op de kaftjes. In het tweede deel op vrijdag 9 oktober gaan we de boekjes in elkaar naaien. De workshops zijn van 14:00-16:00 uur.

Donderdag 8 en 15 oktober - Basistraining WordPress

Basistraining WordPress, na deze training kun je zelf een eenvoudige website maken. In de les oefenen we in een online leeromgeving, waar we het geleerde meteen kunnen toepassen. We leren het programma WordPress al doende kennen. De volgende onderwerpen komen aan bod: het dashboard, berichten plaatsen en bewerken, pagina's maken en bewerken, de (on)mogelijkheden van de editor, media toevoegen, linken maken, het menu naar wens aanpassen. Als laatste komen ook thema's en de instellingen aan bod. De lessen zijn van 14:30-16:30 uur. Let op, de training volg je op je eigen laptop.

13 en 27 oktober - Vervolgtraining WordPress

In deze training gaan we de basis uitdiepen, heb je de basistraining niet gedaan, maar heb je wel ervaring met WordPress dan kun je deze training ook volgen. We gaan het hebben over het beheren van reacties, een fotogalerij maken, werken met Plug-ins, werken met Widgets, deelknoppen voor social media maken, volgknoppen voor social media maken en werken met categorieën en tags op je blog.

Dinsdag 20 oktober - workshop fotobewerking met Gimp

Een korte workshop om te leren foto's te bewerken voor internet, zodat je afbeeldingen er zo goed mogelijk uitzien, maar zo min mogelijk ruimte innemen. Hierdoor wordt je website sneller geladen en blijven de mensen langer op je website. We gebruiken hiervoor het open source-programma Gimp. Een gratis programma met (bijna) dezelfde mogelijkheden als Photoshop. Als je mee wil doen zorg dan dat je Gimp geïnstalleerd hebt op je laptop en neem deze mee naar de workshop.

Vrijdag 30 oktober - Kunstenaars-WordPress-Club

Elke laatste vrijdag van de maand van 16:00-17:00 uur met aansluitend een borrel. We delen tips en trucs over onze promotie op internet. Het kan gaan over websites, WordPress, social media, bloggen, internet, marketing etc. Samen weten we meer dan alleen en het is ook een stuk gezelliger. Kosten: een hapje en/of drankje.