Mesquita del Shah (Iran)

Art Islàmic

Descripció general

La Mesquita del Shah es una mesquita situada a Isfajàn, a Iran, que va ser construïda per al soberà safaví Shah Abbas I, entre els anya 1612 y 1630. La Mesquita del Shah està situada en el cantó sur de la plaza de Naghsh-i Jahan.

La mesquita va ser construida durant el període de la dinastia safàvida. Es un exemple excelent de l’arquitectura islàmica d’Irán, sent considerada como l’obra mestra de l’arquitectura persa. Els seus principals arquitectes són Al-Kula i Ustar Ali Akbar Isfahani de Aldine Muhibb.
Big image

Vista del magnífic parc i de la volta (Vist des del balcó del paladar Ali Qapu).

En el centre vertical de la cúpula gran que està en terra, hi ha una bandera de pedra negra. Si estàs en aquesta bandera, es diu que tot el que dius es repetit set vegades per Allah.


Antigament el seu nom era Mesquita Real.


La major part de l’edifici està coberta per rajoles esmaltades, en les que es reitera la poètica admiració persa cap a les flores. La cúpula es notable, pel seu colorit i elegància decorativa.

El port de la mesquita mesura 27 metros d’altura, coronat amb dos minarets de 42 metres d’alt. La mesquita s’envolta amb quatre iwans i arcades. Totes les parets estan ornamentades amb la rajola del mosaic del set-color. La volta es doble colzada.

.

Fet per: Haydeelíz Acevedo, Bineta Sambou i Anna Sànchez