Bratara cu snur

Bratara cu snur, bratara cu snur rosu, bratara kaballah

Bratara cu snur

Bratara Cu Snur

Astazi perlele de Tahiti din bijuterii sunt doar de cultura. Cultivarea perlelor de Tahiti a fost inceputa ca pionerat la inceputul anilor ’60 de catre un pasionat al tehnicilor japoneze de cultivare a scoicilor aplicate de el in premiera scoicilor Pinctada margaritifera. Astfel ca in 1962 acest domn, Jean-Marie Domard, a reusit nu numai sa nucleeze peste 5.000 de astfel de scoici si dupa 3 ani sa recolteze mai mult de 1.000 de perle de Tahiti de calitate superioara, dar a reusit sa produca startul unei noi ere in industria de bijuterii, care dupa 50 de ani ii poate multumi pe deplin.

Semnificaria cuvantului Keshi in limba japoneza inseamna “seminte de mac”, iar denumirea pentru un acest tip de perle deriva din faptul ca primele astfel de perle au provenit din specia de scoici Pinctada imbricata, o specie de scoici Akoya de si mai mici dimensiuni. Aceste perle fiind relativ foarte mici, de maxim 5 mm diametru, au fost imediat asemanate cu semintele de mac si denumite ca atare.

Bratara Cu Snur Rosu :Forma perlelelor de apa sarata este in general sferica, datorita nucleului inserat, exceptie de la regula facand perlele de apa sarata de tip Keshi, care nu au nucleul sferic. Totodata, pot exista si “accidente” ale formelor perlelor de apa sarata, dand nastere perlelor cu forma buton/nasture, ovale sau baroc, foarte apreciate si cautate deopotriva, mai ales ca pot fi folosite si in bijuteriile fashion.

Pandantiv Argint

Perlele, fiind produse naturale, chiar si asistate de mana omului, nu pot fi perfecte, astfel ca se poate spune ca aproape nu exista perla naturala de cultura cu o suprafata perfecta. Sau, daca exista nu se vinde prin magazinele obisnuite de bijuterii, avand cu siguranta preturi stabilite prin licitatii. Fiecare perla, oricat de calitativa ar fi, are anumite defecte sau neregularitati ale suprafetei.

Opteaza pentru bijuteriile in culori marine, variatii de albastru, precum bleu, turcoaz sau azuriu inchis, nuante intense de verde. Tonurile pastel reprezinta, de asemenea, o alegere indicata pentru femeia-vara. Alte nuante care te caracterizeaza sunt tonurile de rosu, in special in culoarea fructelor de vara, zmeura sau visina coapta. Tenul cu reflexe aurii, de culoarea piersicii sau bej, uneori cu pistrui, parul roscat sau castaniu, ochii verzi, albastri sau caprui, cu mici pete galbene pe iris, caracterizeaza femeia-toamna. Cromatica autumnala, care include nuante de bej deschis, maro intens, auriu, oranj deschis, ambra, caramiziu si ciocolatiu, caracterizeaza femeile din tiparul toamna.

Pandantiv Infinit : Impresia generala e ca designerii privesc intr-un glob de cristal cu ceva timp inainte de lansarea unei colectii. Deseneaza idei inspirate de muze si se bucura de succesul previzibil al noii colectii doar pe baza unei sclipiri de moment. In realitate, previziunea in domeniul modei e un talent care tine de capacitatea de a privi in prezent si in trecut, mai degraba decat in viitor. In spatele podiumului exista sute de oameni care se ocupa de „fashion forecasting“ – anticiparea unei mode inainte de a deveni…moda.

Bratara Cu Snur Sideful este format la randul sau din milioane de placute minuscule de aragonite, in forme hexagonale si poligonale, ce pot fi vazute doar cu microscopul ce mareste de 2.000 de ori. Marimea unei aragonite este de doar 3-6 microni, cu o grosime de 0,35-0,5 microni. Dar sideful mai contine si biopolimeri elastici, cum sunt lustrin si chitin, dar si proteine matasoase. Acest complex de substante organice dau atat aspectul irizant al sidefului, dar contribuie si la atingerea unei duritati foarte mici, de doar 3-4 pe scara Moch, perlele fiind astfel considerate pietre relativ moi. Formarea perlelor se face practic astfel: celulele epiteliale ale mantalei scoicii formeaza un sac in jurul corpului-intrus, fiind denumit si sacul perlei, secretand apoi substanta cristalina sidef si Conchiolin pentru lipirea sidefului de « parazit ». Fiecare perla, a fiecarei specii pe care o reprezinta, secreta o culoare proprie de sidef. De aici rezulta si unicitatea si imensa diversitate de culori si irizari ale perlelor, fiind destul de greu de gasit seturi de perle cu aceeasi nuanta. Forma finala a perlei depinde, in consecinta, de forma corpului strain. Calitatea lustrului perlei – stralucirea sidefului – depinde de rezultatul natural generat de scoica respectiva.

Bratara Cu Snur Perlele, fiind produse naturale, chiar si asistate de mana omului, nu pot fi perfecte, astfel ca se poate spune ca aproape nu exista perla naturala de cultura cu o suprafata perfecta. Sau, daca exista nu se vinde prin magazinele obisnuite de bijuterii, avand cu siguranta preturi stabilite prin licitatii. Fiecare perla, oricat de calitativa ar fi, are anumite defecte sau neregularitati ale suprafetei.

More results:
Bratara Cu Snur Rosu Pandantiv Infinit Bratara Cu Snur Rosu