Black Sabbath

Estela Abelló Crespo

1. CONTEXTUALITZACIÓ

Black Sabbath és una banda britànica de heavy metal formada el 1968 a Birmingham per Tony Iommi (guitarra), Ozzy Osbourne (veu), Geezer Butler (baix) i Bill Ward (bateria).

El Heavy Metal és un estil musical descendent del rock, molt menys influenciat pel blues que el hard rock, caracteritzat principalment per la contundència del seu so, generalment obtinguda amb l'ús de guitarres elèctriques amb alt grau de distorsió, veus molt extremes i bateries amb doble bombo o doble pedal, i baixos pronunciats i contundents.

2. Biografia

Desde que va començar la nostra banda ha hagut multitud de canvis de formació, amb més de vinti-cinc antics membres. Originalment ens vam formar com una banda de blues rock, anomenada al principi "Polka Tulk" i posteriorment "Earth".


Influenciats per la música de Blue Cheer, Cream, Vanilla Fudge, i principalment The Beatles l'agrupació va incorporar lletres sobre ocultisme i terror amb guitarres afinades de manera més greu, canviant així el nostre nom per Black Sabbath i aconseguint diversos discos d'or i platí a la dècada de 1970.


Black Sabbath vam ser considerats com els creadors del Heavy metall com altres grups contemporanis com Deep Purple, Pentagram, Sir Lord Baltimore i Led Zeppelin. En ser una de les primeres i més influents bandes de heavy metal de tots els temps, Black Sabbath vam ajudar a desenvolupar el gènere amb publicacions com Paranoid, àlbum que ha venut més de 75 milions de discos a tot el món, inclosos 15 milions de còpies només als Estats Units.


En 1979 Ozzy Osbourne va ser acomiadat de la banda, per ser reemplaçat per Ronnie James Dio, antic vocalista de Rainbow.

Posteriorment, el conjunt passaria a estar integrat durant les dècades de 1980 i 1990 per vocalistes com Ian Gillan, Glenn Hughes, Ray Gillen o Tony Martin i diversos baixistes i bateries com Vinny Appice, Neil Murray, Bev Bevan, Cozy Powell o Bobby Rondinelli. Canviant constantment.


El 1992 es va produir el retorn de Dio a la banda, produint el tercer disc com a vocalista: Dehumanizer. Després d'això, l'alineació original ens vam reunir al 1997 i vam publicar un àlbum en directe, la cançó «Iron Man», vam guanyar el premi Grammy en el 2000, trenta anys després de la seva publicació original en Paranoid.


Al 11 de novembre de 2011, els membres fundadors de la banda vam anunciar que ens reuniem de nou i que anaven a gravar un nou álbum. La comunicació entre Ozzy i Iommi es va reactivar, després d'anys, a partir del viatge a Los Angeles, amb el gran motiu de la mort de Ronnie James al maig de 2010. Vam tocar com a caps en el Download Festival el 10 de juny de 2012, amb plans d'una gira mundial posterior. No obstant això, poc després Ward va anunciar que no anava a participar a la reunió de Black Sabbath llevat que aclarissin temes de contracte. L'endemà, la resta de la banda va anunciar que no tenien més opció que seguir sense ell, però que li deixen les portes obertes per a un possible retorn. En 2013, Iommi, Osbourne i Butler vam publicar l'àlbum 13, el senzill «God Is Dead? »va aconseguir un premi Grammy.

3. GALERIA DE FOTOGRAFIES AMB PEU DE FOTO

4. Vídeo d'una actuació comentada

Black Sabbath - Loner
  • Quina cançó interpreta, de quin any és la cançó i de quin anys és el vídeo?


Interpreta la cançó "Loner", Tant el vídeo com la cançó són del mateix any.


  • Qui és el compositor?


Són ells mateixos els compositors.


  • Timbre: Quins instruments o veus hi ha o pots escoltar.


Jo puc escoltar una bateria, la veu, el baix i una guitarra elèctrica.


  • Tempo: lent - mig- ràpid? amb canvis de velocitat o es manté igual tota la peça?


Jo no trobo grans canvis de velocitat, es casi tot el rato mig, menys en una part que es tranquil·litza, però al moment torna més fort, i s'acopla amb el ritme del principi.


  • Intensitat: suau o forta?


Casi tot el rato es bastant forta, però va combinant, utilitzant així, la intensitat suau també.


  • Caràcter de la peça: divertit, trist, seriós, alegre, melancòlic...


En realitat la cançó es trista, encara que no ho assembli per la seva melodia.


  • Comentari personal.


Aquesta cançó m'agrada, ja que es un de lo últim que han estat fent, i tenen la mateixa sonoritat de quan van començar.

5. CONCLUSIÓ DEL TREBALL

1. Tres característiques que t'hagin sorprès d'aquest compositor.


Una de les coses que més m'han sorprès ha sigut el canvi total que van fer, tant de cantant, bateria, guitarra... De tot. Como una "mini" pròtesis que porta el baixista " Geezer Butler ", perquè va perdre una mica el dits, i encara així, ha sigut tocant. I que van ser com els creadors del "heavy metal".


2. Dues coses que recordaràs.


Que van ser gairebé els creadors del "heavy metal", i que a pesar de tot, van tornar a tocar junts, com al principi.


3. El que més t'ha agradat.


M'agradat coneixer més a fons aquesta banda, i les seves inspiracions.