Eurocamp Volleyball 2016

Cesenatico

KÁNTOR SÁNDOR mentorálásával

EUROCAMP – VOLLEYBALL 2016

NYÁRI RÖPLABDA TÁBOR OLASZORSZÁGBAN


HONLAP: http://www.eurocamp.it és https://www.smore.com/q6c7w; FACEBOOK: EUROCAMP – Röplabda

A tábor ideje: 2016.07.23 – 07.31. (szombattól – vasárnapig!!! ) 8 éj!!!

Tábor korosztálya: 9-17 éves korig

Indulás: 23-án, szombaton reggel 6.00-7.00 között a Kongresszusi Központ parkolójából,

visszaindulás: 31-én 9.00-10.00 körül

Alaptábor, speciális képzéssel kiegészítve a magyar sportolóknak magyarul beszélő edző segítségével, teljes ellátás, ágynemű, orvosi ellátás és felszerelés csomag (sapka, táska, mez, kisnadrág, belépő a Water Park of Atlantic-ba

Elhelyezés: 4-6-8 ágyas fürdőszobás szobákban

11 strandröplabda pálya – A benti edzések: PalaTennis (3-5 pálya), PalaPeep (2 pálya), Palazzetto sports hall - Bagnarola (2 pálya), Palazzetto in Cesenatico (2 pálya)

Biztosítás megkötése mindenki számára kötelező!

Az utazás és a tábor megkezdéséhez szükséges a kitöltött szülői nyilatkozat és a biztosítási kötvény leadása!

INFORMÁCIÓ: eurocamp.volleyball@gmail.com

vagy TELEFONON: Boros Márta 06-20-200-18-67

és Halász Márta 06-30-55-88-567

Röplabda a tengerparton

Saturday, July 23rd, 7am to Sunday, July 31st, 11pm

Cesenatico - Olaszország

Napi program:

100 nap van hátra…És indulunk!
Ennek örömére egy kis ajándékkal kedveskedünk Nektek!
Horváth Dórát (Poszt: ütő, Születési év: 1988; Magasság: 187cm; Súly: 78kg; Ütés magasság: 305cm; Blokk magasság: 295cm; Klub legjobb eredmény: BL 3. hely; Válogatott legjobb eredmény: EB részvétel; Nevelőedző: Érsekújvári Gyuláné) kérdeztük a táborról és egy kicsit magáról.

„Nagyszerű dolgot csináltatok!!!! Tényleg fantasztikus.” -mondta

-Mikor és hogyan kezdtél röplabdázni?
-Nagyon korán kezdtem, csupán 7 éves voltam, amikor szüleim elvittek edzésre az akkori ADRC csapathoz... Eleinte csak azért, hogy legyen mozgás, kis sport, aztán ott ragadtam... J

-Mikor jutottál ki először Olaszországba?
-Egyből érettségi után, egy családi ismerős segítségével. Semmi menedzser, vagy hasonlók... olyan helyet kerestünk, ahol tudtam folytatni tanulmányaimat és egyben tudtam a hazaihoz képest magasabb színvonalon játszani. Így került képbe az akkor A2-ben játszó olasz Pavia csapata. Édesapám volt osztálytársa él ott, az ő segítségével vettük fel a klubbal a kapcsolatot.

-Miért tértél idén vissza Olaszországba, hogy érzed itt magad, szeretsz-e itt játszani?
-Igen nagyon szeretek itt játszani. A csapatok szervezettsége, az egész mentalitás, ahogy a sporthoz hozzáállnak, a munka körülmények mind páratlanok.
Volt szerencsém megismerni más országok bajnokságait, csapatait, és számomra Olaszország a legkedvezőbb minden szempontból. Erős a bajnokság, szakmailag a legjobb kezekben vagyok, és ami még jobban számít az az, hogy közelebb vagyok a családomhoz. Minden előtt ez volt a döntésem fő oka.

-Miben más az olasz röplabda (edzésmódszerek, intenzitás, stb.), mint a magyar?
-Olaszországban megvan a profi körülményekhez szükséges anyagi háttér.
Magyarországon ma még nem lehet megélni csak abból, ha az ember kizárólag röplabdázik. A játékosok nagy része iskolába/egyetemre jár vagy dolgozik. Így a napi 2 edzés elég kevés csapatnál oldható meg teljes létszámmal, és a játékosok fejben sem tudnak kizárólag csak erre koncentrálni. A heti program itt szigorúan fel van építve, mint egy folyamatos edzőtábor. Annyi szakember dolgozik a csapat mellet, hogy szinte jut valaki fejenként egy játékosra. Kondi edző, orvosok, gyúrok, gyógytornászok, csontkovácsok, statisztikusok és még sorolhatnám hosszan, és elérhetők a nap 24 órájában.
Szorosan összehangolva dolgoznak mind edzésidőben, mind edzésidőn kívül. Ez által alakul ki, hogy a héten a csapat milyen formában, milyen intenzitásban edz, függ attól is, hogy a versenyidőszak melyik részén van.
Itt kő kemény profizmus van, mivel az emberek ebből élnek, ezzel foglalkoznak reggeltől estig.
Ami a legfontosabb: sosem elégednek meg azzal, ami van, hanem mindig törekednek a fejlődésre. Képzik magukat és folyamatos a kommunikáció a csapat többi tagjával.

-Mit lehet tanulni a magyar utánpótlás játékosoknak Olaszországban?
-Az alapérintések/alapmozdulatok helyes technikáját. Ez a legfontosabb és az alapja mindennek.
Láttam fiatal lányokat jó kis labdaérzékkel, viszont katasztrofális technikával és senki ki nem javította őket. Otthon még azt nézik, hogy legyen eredmény, hogy üsse be... az hogy szerencsétlen gyerek 5-8 év múlva mozdulni sem fog tudni a gerincsérvtől, az senkit nem érdekel.
Emellett sokat lehet tanulni a különböző játékhelyzetek megoldásáról, itt gondolok például arra is, hogy mikor lehet az embernek a pályán kicsit kockáztatni vagy mikor van az a pillanat, hogy nem szabad hibázni és többet ér el az ember azzal, ha csak átpörgeti a labdát a túl oldalra hiba nélkül. Védekezési rendszereket elsajátítani, megtanulni olvasni a játékot.

-És az edzőknek?
-Az edzőknek leginkább nem is új labdás feladatok elsajátítását mondanám, hanem inkább azt, hogy hogyan tanulja meg kezelni a játékosokat, összekoordinálni a saját megbízható staff-ját.
Nagyon fontos a pszichológiai rész is, teljesen más egy junior csapat irányítása, mint egy felnőtt, és csapaton belül is nagyon különböző személyiségekkel találkozunk.
Úgy gondolom, edzőnek lenni sokkal komplexebb dolog, mint amilyennek látszik. A labdás edzések mellett itt sok minden más dolgot is meg lehet tanulni, hogy igazából mivel is kell szembenézni.

-Mit gondolsz: van értelme egy magyar gyereknek Olaszországba menni egy nyári táborba tanulni?
-Hát hogyne! J Teljes szívből javaslom minden fiatalnak! Ebben a korban nagyon fontos hogy játszva tanuljanak, ráadásul egy olyan ikontól, mint amilyen Kántor Sanyi.

-Mire elég az 1 hét?
-Egy hét persze nem olyan hosszú idő, mint egy teljes szezon, de biztos vagyok benne, hogy elég arra, hogy a játékosok egy-két nagyon hasznos információt megtanuljanak, elsajátítsanak, hogy azt minél nagyobb lelkesedéssel és alázattal kamatoztassák otthon, a csapatuknál.

- Sok sikert Dodó, köszönjük az interjút!

"Have Fun, Play Volleyball"

Kántor Sándor - Önéletrajz:

Elérhetőségek

e-mail: eurocamp.volleyball@gmail.com
Érdeklődj azoktól, akik már mindezt átélték:
EDZŐK:
Halász Márti - 2014-ben az év utánpótlás edzője
Gintner Domonkos, Deák Ferenc, Vecsernyés Dóri - KRA
JÁTÉKOSOK:
Szedmák Réka - Vasas
Kotormán Réka - Vasas
Oláh Dóri - MTK