Koffiehuis

Uw koffiezetapparaat kiezen: wat kunt u verwachten

Er is een eeuwenoud gezegde dat suggereert dat 'een goede arbeider altijd maar zo goed is als zijn gereedschap', ongeacht hun specifieke beroep of de branche waarin ze werken.
Dus hoe bekwaam of ervaren u ook bent als individu, u kunt gemakkelijk in de steek worden gelaten door verouderde, slecht presterende of ongeschikte apparaten.
Dit geldt met name als het gaat om koffie en het soort gespecialiseerde dranken dat wordt verkocht door cafes, hotels en niche-coffeeshops over de hele wereld.
Daarom is het ook belangrijk om de juiste koffieleverancier te kiezen, evenals de beste apparatuur voor uw koffiebehoeften.
Zonder enige twijfel; de apparatuur die u gebruikt om espresso-opnamen van hoge kwaliteit te maken en uw assortiment gespecialiseerde dranken te vervaardigen, is cruciaal voor het succes van uw bedrijf, vooral als u een langdurige reputatie van uitmuntendheid wilt waarborgen.
De apparatuur die u gebruikt, moet ook worden gebudgetteerd en een kosteneffectieve commerciele oplossing bieden, dus er is veel aandacht en planning nodig om een weloverwogen beslissing te nemen.
Big picture
Wat zijn de eerste overwegingen bij het kopen van een commerciele koffiemachine?
Laten we beginnen met het bekijken van de belangrijkste overwegingen bij het kopen van een commerciele coffeeshop voor uw onderneming. Deze omvatten
1. Het volume van uw bedrijf
Rustig cafe
De grootte, omvang en omvang van uw bedrijf is misschien wel de belangrijkste overweging, omdat dit de capaciteit van de machine die u nodig heeft, bepaalt.
Over het algemeen zijn commerciele koffiemachines verkrijgbaar in twee, drie of vier groepen, die respectievelijk vier, zes en acht dranken kunnen produceren.
Dit biedt een goed startpunt, omdat u hierdoor een machine kunt kopen die aan uw behoeften kan voldoen en tegelijkertijd waar voor uw geld biedt.
Simpel gezegd, machines met een grotere hoeveelheid koppen stellen meer personeel in staat om de apparatuur op elk moment te gebruiken, waardoor gelijktijdig gebruik wordt aangedreven en de hoeveelheid drankjes die elk uur kan worden geproduceerd, wordt gemaximaliseerd.
Dus als u hoge verkoopprognoses of cijfers heeft die wijzen op een groot aantal regelmatige bezoekers, vormen de grotere en duurdere machines een haalbare investering.
Omgekeerd kunnen kleinere verkooppunten of cafes met een beperkter drankmenu beter worden bediend door een machine met twee of drie groepshoofden, omdat dit helpt de kosten voor uw koffiehuis te verlagen, zonder concessies te doen aan de prestaties.
2. Uw financiele budget
Financiele budgettering
Zodra u heeft bepaald welk type machine het beste bij u past, is de volgende stap ervoor te zorgen dat u binnen een vooraf bepaald budget werkt.
Immers, de prijs van machines met een bepaald aantal groepskoppen zal ook varieren afhankelijk van andere factoren, waaronder de merknaam, mechanica en aanvullende, diagnostische functies. Als u bijvoorbeeld een coffeeshopbedrijf op middelhoog niveau heeft, kunt u ervoor kiezen om te investeren in een machine met drie groepen.
Hoewel dit een verstandige beslissing kan zijn, is het belangrijk op te merken dat de kosten van individuele apparaten kunnen varieren van ? 2.500 (de Fracino Romano 3 Group-espressomachine) tot ? 3.700 (Fracino's PID 3 Group-espressomachine). Met dit in gedachten, moet u een selectie maken die comfortabel binnen uw budget valt, terwijl u zich ook richt op de extra functies die kunnen helpen om uw waardepropositie als merk te verbeteren.
Door deze punten in gedachten te houden en een vergelijkbaar denkproces te volgen bij het vergelijken van de markt, kunt u investeren in een koffiemachine die kosteneffectief is, binnen het budget en in staat is om aan de eisen van uw bedrijf te voldoen.