Web-abc

5 must haves voor een prettige web-winkel

5 Must haves

Om een website prettig te bezoeken zijn een paar must haves nodig. De klant moet makkelijk en prettig de site kunnen bezoeken, anders wordt het te ingewikkeld en dat is onhandig voor de klant en voor jezelf. Je wil tenslotte dat je site vaak bezocht wordt.

5 things:

1. Homepage moet overzichtelijk zijn:

Zorg dat de homepage niet te chaotisch is. Hou het in 1 thema en geef met duidelijk titels aan welke opties je kan kiezen. Geef ook duidelijk aan op welke site de bezoeker zich bevind met een eventuele korte beschrijving.

2. Post social media links op je site :

Zo kunnen de klanten je ook volgen via BV Facebook en blijven ze beter op de hoogte van jou site. Ook is het voor jou weer promotie, dit is dus belangrijk.

3. Zorg dat er een zoekmachine aanwezig is op de site:

Zo zorg je ervoor dat als je site toch niet zo overzichtelijk is als Je dacht, dat de bezoeker toch kan vinden wat hij/zij zoekt.

4. Het 'winkelmandje' moet makkelijk/snel/overzichtelijk zijn:

De betaling (indien het een webwinkel is) moet gemakkelijk gaan. Je wil niet dat de klant afhaakt omdat het betalen lastig gaat. Zet ook duidelijk het eindbedrag neer, zodat de klant niet voor verassingen komt de staan aan het eind. Betalen is vaak een onzeker en belangrijk onderdeel voor de klant, zorg dus dat dit in orde is.

5. Er moet een klantenservice zijn en deze moet duidelijk staan op de site:

De klant komt meestal met vragen. Zorg daarom dat er een email of telefoonnummer is waar je op te bereiken bent. Onder klantenservice kan ook een kopje met 'meest gestelde vragen' vallen. Hiermee help je de klant direct en kost het jou niet meer werk.