The Cathford Group Credit Inc

The Cathford Group Credit Inc : "TSB tilladt £35.000 til at blive taget fra min konto - så bebrejdede mig"

En bevogtet besked på telefonen beder dig om at besøge en gren af din bank. Når du får der, er det dårlige nyheder. Flere svigagtige transaktioner er foretaget på din konto, betalinger, som banken har tilladelse til at gå igennem. Så alt bliver endnu værre: banken siger du er skyld i at tillade din adgangskode, pinkode eller andre oplysninger til at finde sin vej ind i kriminelle besiddelse.


Dette er den mareridtsagtige – og mere og mere almindelige – scenario hvor Trevor Smith befandt sig i februar. En svindler forklædt som hr. Smith kontaktet TSB og fortalte banken han var på vej fra sit hjem i Wimborne, Dorset, til Portsmouth. Et nyt kort og andre detaljer blev anmodet om, og banken, godtgjort, at anmodningen var ægte, sendte dem.


Ukendt for hr. Smith, 53, som arbejder for en transportvirksomhed, bedrageren hurtigt i gang med at logge ind på online konto, hvor han eller hun ansøgt om et lån på £9.800 og flyttede £7.400 kontanter Isa besparelser, også med TSB, ind i den aktuelle konto. Lånet blev ydet og besparelser flyttet.


Blot dage senere, omkring weekend i februar 15-16, kontoen blev drænet i en snestorm af udgifter og kontante udbetalinger. De fleste transaktioner var i syd-øst London, herunder to køb på i alt £2.500 på en smykkebutik i Lewisham og forbavsende, en transaktion for £3,985 på "café" i elefant & slot. Der var seks yderligere betalinger for £200, to mere til £1.500 og mange andre udbetalinger, nogle knyttet til adresser i Greenwich, Woolwich og i området Themsens udmunding.


På tidspunktet var hr. Smith og hans kone, der har haft den samme fælles konto i 26 år, helt uvidende om forbrydelsen. Deres kontoudtog senere viste, at mens bedrageren var på en amok i London, Smedene var at gøre deres egne beskedne køb på dagligdags forretninger som støvler og Sainsbury's, tilbage i Dorset. Det var tidligt den næste uge, som de rogue betalinger begyndte at slå kontoen, at TSB kontaktet hr. Smith. Da det var for sent og £35.000 var gået.


I første omgang var banken sympatisk. Derefter hærdet sin holdning. Det var af den opfattelse, der var ingen måde svig kunne være sket uden hr. Smith har kompromitteret sikkerhed af sin konto, og gjort klart det ikke ville hjælpe finde eller returnere pengene.


Hvad der fulgte var en "mareridt som har bragt mig tæt på tårer af frustration og desperation", sagde hr. Smith, som kontaktede politiet og også spildte ingen tid i går til den finansielle ombudsmand Service.


På grund af lånet svigagtigt taget ud i hans navn, begyndte TSB at kræve tilbagebetaling, herunder foretager mange opkald til hr. Smith om aftenen og i weekenden. I slutningen af sidste uge udstedt det to endelige breve truende søgsmål, medmindre penge var tilbagebetalt inden for to uger.


Hr. Smith derefter kontaktet Telegraph penge. Inden for to dage af vores undersøgelser ændret TSB tack. Det tilbagebetales penge og afvikles lån arrangement. Men det fastholdt, at han var skyld, siger: "bedrageren formået at ændre adressen på hr. Smiths konto via telefon banking efter korrekt verificeres, hvilket tyder på han havde formået at få vigtige oplysninger om din reader.